Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Taiteilijaseurueiden kesäleiri 3.8.-29.8.Kirjoitettu: 30.7.2021

Ensimmäisen viikon kollektiivi:

Expand the Roots

Expand the Roots-kollektiivi työskentelee viikon 3.8.-8.8.
Taiteilijaseurueiden kesäleirillä Hirvitalolla.

Kollektiivin nykysirkustaiteilijat Henna Matanuska ja Maarit Utriainen työskentelevät viikon ajan ”mitä sirkuksesta jää?” -kysymyksen äärellä. Molemmat taiteilijat ovat tutkineet sirkuksen määrittelyn reunoja ja taiteenalan laaja-alaisuutta viime vuodet omassa työskentelyssään. Nyt he tuovat työskentelynsä yhteen jaetussa performatiivisessa näyttelyssä. Kollektiivin kolmas jäsen Matleena Laine vierailee leirillä viikonloppuna.

Henna Matanuska on työstänyt ja tutkinut viime vuodet vanteiden, hiilen ja pastellivärien avulla tuotettua jälkeä. Matanuska on esiintynyt vannetaiteilijana 15 vuotta ja viime vuosien työskentely on laajentanut hänen taidettaan taidenäyttelyihin, installaatioihin ja korusuunnitteluun.

Maarit Utriainen on viime vuodet tehnyt hiljaista tutkimustyötä siitä miten sirkuksen harjoittelu ja ammatin harjoittaminen ovat vaikuttaneet kehoon ja identiteettiin. Ilma-akrobaatiksi v. 2010 valmistunut Utriainen tutkii mitä muutosta kehonkielessä; sen liikkeessä ja ajattelutavassa tapahtuu kun sirkusteknisen harjoittelun jättää rutiineista pois. Mihin sirkus kehossa jää?

https://www.hennamatanuska.com/

matahoops@gmail.com

 

Taiteilijaseurueiden kesäleiri Hirvitalolla
3.8.-29.8.2021

Elokuun aikana taiteilijaseurueiden oleskelun tuloksena tai sivutuotteena tulevat Pispalan nykytaiteen
keskuksen gallerian seinät täytetyksi taideteoksilla.
Hirvitalon alueella viipyessään paikalle kutsutut seurueet tutustuvat, vaihtavat tietoja ja kokemuksia.
Galleriasta otetaan tilaa teoksille, jotka saattavat väistyä uusien teosten myötä. Näyttely on siis ripustuksen
suhteen jatkuvassa muutoksen tilassa.

Toistaiseksi Ilmoittautuneet seurueet:
Expand the Roots
Kabinetti
Kulttuurikollektiivi Kukoistus
Lapinlahden tilajakamon porukka

Koska haluamme edelleen tavata toisiamme vallitsevasta poikkeustilasta huolimatta, kehitetään leirillä koronaturvallisia kohtaamisen keinoja, joita voidaan jatkossakin soveltaa vastaavissa tilanteissa.

Colorized transmission electron micrograph showing H1N1 influenza virus particles. Surface proteins on the virus particles are shown in black. (Credit: NIAID)