Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Samuel Laakso: Paljon kiveä tyhjästä 18.9. – 10.10.2021Kirjoitettu: 17.9.2021

Vaikka vuosi 2021 on ollut erittäin installaatiopainotteinen, taiteilijana nappaan ideoista kiinni ja mietin niille parhaan mahdollisen ulkoasun. Näin tuotantoni sisältää teoksia laidasta laitaan erilaisilla medioilla.

Näyttelyn yhdistävänä teemana on ihmisen kaipuu aitoina pidettyihin asioihin sekä tyytyminen ja niiden korvaaminen keinotekoisilla elementeillä. Teoksissa on vastakkain aseteltu aito kivi sekä ihmisen kehittelemät materiaalit kuten sisustustarra ja styroksi, halpoja aitouden illuusiota ylläpitämään luotuja jäljitelmiä.

Yksilökohtaisesti taas teokset pitävät ja käsittelevät sisällään laajasti aiheita yhteiskunnallisista epäkohdista, aina materian perimmäiseen luonteeseen asti. Raskaana pidettyyn elementtiin, kiveen, on haluttu tuoda tälle luonnossa täysin epätyypillisiä ja päinvastaisia piirteitä. Näyttelyssä kiinteä kivi valuu, kuplii ja on täynnä ilmaa, vai onko se sittenkään kiveä lainkaan? Suurien kysymysten sisälle mahtuu myös ripaus kieli poskessa tehtyä huumoria pienemmän veistosinstallaation kanssa.

Samuel Antero Laakso on 26-vuotias turkulainen taiteilija, joka veistäjän tai muiden nimikkeiden sijaan identifioituu ehkä lähimmäksi käsitetaiteilijana.