Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Henna Nerg – Akrasia 9.-30.1.2022Kirjoitettu: 5.1.2022

Akrasia

On kokonaisuus, joka muodostuu osallistavista tekstiiliveistoksista- ja installaatioista. Näyttelyn tematiikassa  yhdellään ekofeminismiä, symboliikkaa ja mystiikkaa, ja pohditaan ihmisen suhtautumista muunlajisiin eläimiin,  tasa –arvoa ja sen toteutumista. Eläin- ja ihmsioikeuskysymykset nivoutuvat yhteen sateenkaaren väriseksi  spektriksi tutkia maailmaa.

Näyttelyssä katsojat ovat tervetulleita muokkaamaan veistoksia ja installaatioita, olemaan päättämässä  niiden oikeuksista olla, aivan kuten binäärisen hegemonian omaava yhteiskunta päivittäin tekee.

Henna Nerg
.
Henna Nerg (s.1991) on Kuopiossa syntynyt, nykyään Norjassa, Bergenissä opiskeleva ja työskentelevä taiteilija.  Työskentelyssään hänellä on ennakkoluuloton asenne materiaaleja ja työtekniikoita kohtaan, ja hänen  taiteellinen ulosantinsa on moninaista ja yllättävää. Teoksissa taiteilija ruotii ajankohtaisia teemoja ja  tapahtumia kriittisesti. Osallistavuus on hänen teoksissaan yleinen elementti: taiteen kokija, teos ja teoksen aihe  kohtaavat.
.

Akrasia  

Is a combination of participatory textile sculptures and installations. The main theme of the exhibition is  ecofeminism, with the symbolic and mystic twist. It offers rainbow coloured spectre to investigate our human  centred power structures in societies and attitude towards other species, nature and other human beings.

In the exhibition visitors are invited to modify the forms of the installations and sculptures, impact on their right  to be, as we do daily in our binary hegemony society.

Henna Nerg

Born 1991 in Kuopio, Finland, Henna Nerg is an artist now studying and working in Bergen in Norway. Her artistic  practice shows an open minded approach towards various techniques and materials, resulting in pieces that  are diverse and surprising. Nerg analyzes contemporary themes and events critically. A common element of  her works is participation: the viewer, the piece and the themes meet.

henna.nerg@gmail.com

hennanerg.com

@paerttylinyyrikki