Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Robert Eftychiou – Lapin työkoirat 2.-24.4.2022Kirjoitettu: 31.3.2022

(In English Below)

Puoliksi amerikkalainen, puoliksi kreikkalais-kyproslainen Robert ”Bobby” Eftychiou vietti varhaisen lapsuutensa Floridassa, päätyen myöhemmin Nikosian kautta Suomeen. Kuolema, ero, perheongelmat, sopeutuminen erilaisiin kulttuureihin sekä alkoholin ja huumeiden väärinkäyttö olivat osa hänen varhaista elämäänsä johtaen itsetutkiskeluun ja itsensä kehittämiseen. Sarjallisuus, fantasia ja ekspressionismi kuvaavat parhaiten hänen taiteellista tyyliään. Hänen mieltymyksiään ovat luonto, (fantasia), esitykset, kirjat ja sarjakuvat, joista hän ammentaa inspiraatiota. Eftychiou asuu tällä hetkellä Suomessa valtavien metsien, luonnon ja rauhallisen kulttuurin ravitessa ja ajaessa hänen työtään pidemmälle.

Eftychiou vietti vuoden Kittilässä, Suomen Lapissa, työskennellen huskyfarmin talonmiehenä. Hirvitalolla huhtikuussa 2022 nähtävä näyttely on syntynyt tuosta kokemuksesta.

*

Half American half Greek Cypriot man, education in Nicosia, Chicago in early childhood then Florida and Finland in later childhood. Death, separation, family troubles, culture adjustments, alcohol & drug abuse, are all part of his early life, which has lead him to his self discovery and self-improvement. Serialism, fantasy, exspressionism are the closest ways to describe his art style.
He has a fondness for nature, (fantasy) fiction movies, shows and books, along with graphic novels, which helps inspire his imagination.
Currently living in Finland with it’s vast forest’s and wildlife and calm culture to fuel and drive his work further.

Eftychiou spent a year in Kittilä (Lappland, Finland) working as a husky farm caretaker. This exhibition is born out of that experience.