Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Sami Maalas – Little Exercises of Freedom 2.-24.4.2022Kirjoitettu: 31.3.2022

(In English below)
Little Exercises Of Freedom eli vapaasti suomennettuna Pieniä Vapauden Harjoitteita koostuu Sami Maalaksen unenomaisista tussi-akvarelli- ja guassimaalauksista, öisistä sekatekniikoista, jotka ovat toimineet taiteilijan eristysajan henkireikinä ja pakopisteinä, sekä performanssi- ja muista taidevideoista viime vuosilta. Teokset tuovat esille taiteilijan kaipuuta vapaampaan eloon, irti turhista henkilökohtaista ja sosiaalista sekä henkistä että fyysistä terveyttä vahingoittavista pakotteista.

Sami Maalas tekee taidettaan ja liikkuu hyvin laajalla alueella ilman rajoja aina maalaustaiteesta, performanssiin, paikkasidonnaisiin teoksiin ja videotaiteeseen. Hän on myös toteuttanut suurempia yhteisötaiteellisia projekteja, kuten yhteisölautta Kelluvan Puutarhan Tampereelle ja Medusan Lautan Töölönlahdelle Helsinkiin.

https://samimaalas.wixsite.com/portfolio

***

Little Exercises Of Freedom consists of Sami Maalas’s smaller ink- aquarelle-gouache paintings, which have worked as artists breath holes and escape pods in the times of isolation. The works express longing for freer life, detached from pointless, personal and social, mental and physical health endangering sanctions. Little Exercises Of Freedom consists of Sami Maalas’ dreamlike ink-watercolor and gouache paintings, nightly mixed techniques that have served as holes and escapes for the artist’s isolation, and performance and other art videos from recent years. The works bring out the artist’s longing for a freer life, free from unnecessary personal and social sanctions that are detrimental to both mental and physical health.

https://samimaalas.wixsite.com/portfolio