Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

NÄYTTELYN AVAJAISET: Kuluma – Neliulotteinen näyttely ajasta ja sen suhteellisuudesta 24.9.Kirjoitettu: 20.9.2022

FIN:
Anna Hakulan, Venla Huhtisen, Ella Salmisen ja Joel Vernerin “Kuluma”-näyttelyn avajaiset Hirvitalolla klo 18-21.

Esiintymässä Veera Neva sekä Joel Verner

𝑇𝑖𝑙𝑎, 𝑒𝑙𝑖 𝑓𝑦𝑠𝑖𝑘𝑎𝑎𝑙𝑖𝑛𝑒𝑛 𝑎𝑣𝑎𝑟𝑢𝑢𝑠, 𝑜𝑛 𝑘𝑜𝑙𝑚𝑖𝑢𝑙𝑜𝑡𝑡𝑒𝑖𝑛𝑒𝑛 𝑎𝑙𝑢𝑒, 𝑗𝑜𝑠𝑠𝑎 𝑘𝑎𝑖𝑘𝑖𝑙𝑙𝑎 𝑓𝑦𝑦𝑠𝑖𝑠𝑖𝑙𝑙𝑎̈ 𝑘𝑎𝑝𝑝𝑎𝑙𝑒𝑖𝑙𝑙𝑎 𝑜𝑛 𝑠𝑢ℎ𝑡𝑒𝑒𝑙𝑙𝑖𝑠𝑒𝑡 𝑠𝑖𝑗𝑎𝑖𝑛𝑛𝑖𝑡. 1900-𝑙𝑢𝑣𝑢𝑙𝑙𝑒 𝑎𝑠𝑡𝑖 𝑜𝑙𝑒𝑡𝑒𝑡𝑡𝑖𝑖𝑛, 𝑒𝑡𝑡𝑎̈ 𝑘𝑜𝑙𝑚𝑖𝑢𝑙𝑜𝑡𝑡𝑒𝑖𝑛𝑒𝑛 𝑎𝑣𝑎𝑟𝑢𝑢𝑠 𝑗𝑎 𝑦𝑘𝑠𝑖𝑢𝑙𝑜𝑡𝑡𝑒𝑖𝑛𝑒𝑛 𝑎𝑖𝑘𝑎 𝑜𝑙𝑖𝑣𝑎𝑡 𝑡𝑜𝑖𝑠𝑖𝑠𝑡𝑎𝑎𝑛 𝑖𝑡𝑠𝑒𝑛𝑎̈𝑖𝑠𝑖𝑎̈ 𝑖𝑙𝑚𝑖𝑜̈𝑖𝑡𝑎̈, 𝑘𝑢𝑛𝑛𝑒𝑠 𝐴𝑙𝑏𝑒𝑟𝑡 𝐸𝑖𝑛𝑠𝑡𝑒𝑖𝑛𝑖𝑛 𝑡𝑦𝑜̈ 𝑠𝑢ℎ𝑡𝑒𝑒𝑙𝑙𝑖𝑠𝑢𝑢𝑠𝑡𝑒𝑜𝑟𝑖𝑎𝑛 𝑝𝑎𝑟𝑖𝑠𝑠𝑎 𝑎𝑙𝑘𝑜𝑖 𝑣𝑎𝑘𝑖𝑖𝑛𝑛𝑢𝑡𝑡𝑎𝑎 𝑛𝑎̈𝑘𝑒𝑚𝑦𝑠𝑡𝑎̈, 𝑒𝑡𝑡𝑎̈ 𝑎𝑖𝑘𝑎 𝑗𝑎 𝑎𝑣𝑎𝑟𝑢𝑢𝑠 𝑜𝑙𝑖𝑠𝑖𝑣𝑎𝑡𝑘𝑖𝑛 𝑦ℎ𝑡𝑎̈ 𝑗𝑎 𝑠𝑎𝑚𝑎𝑎 𝑛𝑒𝑙𝑖𝑢𝑙𝑜𝑡𝑡𝑒𝑖𝑠𝑡𝑎 𝑎𝑖𝑘𝑎-𝑎𝑣𝑎𝑟𝑢𝑢𝑡𝑡𝑎: 𝑆𝑎𝑚𝑎𝑙𝑙𝑎 𝑡𝑎𝑣𝑎𝑙𝑙𝑎 𝑘𝑢𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑙𝑚𝑎𝑠 𝑢𝑙𝑜𝑡𝑡𝑢𝑣𝑢𝑢𝑠 𝑣𝑜𝑖𝑑𝑎𝑎𝑛 𝑦𝑚𝑚𝑎̈𝑟𝑡𝑎̈𝑎̈ 𝑠𝑎𝑟𝑗𝑎𝑛𝑎 𝑙𝑜𝑝𝑢𝑡𝑡𝑜𝑚𝑖𝑎 𝑘𝑎𝑘𝑠𝑖𝑢𝑙𝑜𝑡𝑡𝑒𝑖𝑠𝑖𝑎 𝑡𝑎𝑠𝑜𝑗𝑎 𝑎𝑠𝑒𝑡𝑒𝑡𝑡𝑢𝑛𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑎̈𝑘𝑎𝑛𝑎𝑎, 𝑛𝑒𝑙𝑗𝑎̈𝑠 𝑢𝑙𝑜𝑡𝑡𝑢𝑣𝑢𝑢𝑠, 𝑒𝑙𝑖 𝑎𝑖𝑘𝑎, 𝑣𝑜𝑖𝑑𝑎𝑎𝑛 𝑦𝑚𝑚𝑎̈𝑟𝑡𝑎̈𝑎̈ 𝑠𝑎𝑟𝑗𝑎𝑛𝑎 𝑙𝑜𝑝𝑢𝑡𝑡𝑜𝑚𝑖𝑎 𝑘𝑜𝑙𝑚𝑖𝑢𝑙𝑜𝑡𝑡𝑒𝑖𝑠𝑖𝑎 𝑡𝑖𝑙𝑜𝑗𝑎 𝑎𝑠𝑒𝑡𝑒𝑡𝑡𝑢𝑛𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑎̈𝑘𝑎𝑛𝑎𝑎.

𝑁𝑎̈𝑦𝑡𝑡𝑒𝑙𝑦𝑛 𝐾𝑢𝑙𝑢𝑚𝑎 𝑖𝑛𝑠𝑝𝑖𝑟𝑎𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎 𝑜𝑙𝑖 𝑡𝑢𝑜𝑑𝑎 𝑡𝑎̈𝑚𝑎̈ 𝑙𝑜𝑝𝑢𝑡𝑡𝑜𝑚𝑖𝑒𝑛 𝑡𝑖𝑙𝑜𝑗𝑒𝑛 𝑗𝑎𝑡𝑘𝑢𝑚𝑜, 𝑎𝑗𝑎𝑛 𝑣𝑖𝑟𝑡𝑎, 𝑘𝑒𝑠𝑘𝑒𝑖𝑠𝑒𝑒𝑛 𝑜𝑠𝑎𝑎𝑛 𝑗𝑎 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑎𝑎 𝑝𝑖𝑛𝑛𝑎𝑙𝑙𝑒, 𝑚𝑖𝑡𝑒𝑛 𝑖ℎ𝑚𝑖𝑛𝑒𝑛 𝑒𝑟𝑖 𝑎𝑖𝑠𝑡𝑒𝑖𝑛, 𝑡𝑢𝑛𝑡𝑒𝑖𝑛 𝑗𝑎 𝑎𝑗𝑎𝑡𝑢𝑘𝑠𝑖𝑛 ℎ𝑎ℎ𝑚𝑜𝑡𝑡𝑎𝑎 𝑎𝑗𝑎𝑛𝑘𝑢𝑙𝑢𝑛. 𝑁𝑎̈𝑦𝑡𝑡𝑒𝑙𝑦 𝑘𝑜𝑜𝑠𝑡𝑢𝑢 𝑘𝑜𝑙𝑚𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑎𝑙𝑙𝑎𝑎𝑡𝑖𝑜𝑠𝑡𝑎, 𝑗𝑜𝑖𝑠𝑠𝑎 𝑗𝑜𝑘𝑎𝑖𝑠𝑒𝑠𝑠𝑎 𝑜𝑛 𝑒𝑟𝑖𝑙𝑎𝑖𝑛𝑒𝑛 𝑙𝑎̈ℎ𝑡𝑜̈𝑘𝑜ℎ𝑡𝑎 𝑡𝑒𝑒𝑚𝑎𝑛 𝑘𝑎̈𝑠𝑖𝑡𝑡𝑒𝑙𝑦𝑦𝑛. 𝐽𝑜𝑘𝑎𝑖𝑠𝑒𝑠𝑠𝑎 ℎ𝑢𝑜𝑛𝑒𝑒𝑠𝑠𝑎 𝑘𝑎̈𝑣𝑖𝑗𝑎̈ 𝑘𝑢𝑖𝑡𝑒𝑛𝑘𝑖𝑛 𝑜𝑛 𝑠𝑢𝑜𝑟𝑎𝑠𝑠𝑎 𝑣𝑢𝑜𝑟𝑜𝑣𝑎𝑖𝑘𝑢𝑡𝑢𝑘𝑠𝑒𝑠𝑠𝑎 𝑡𝑖𝑙𝑎𝑛 𝑘𝑎𝑛𝑠𝑠𝑎 𝑗𝑎 𝑡𝑖𝑒𝑡𝑦𝑖𝑛 𝑡𝑎𝑣𝑜𝑖𝑛 𝑚𝑢𝑢𝑡𝑡𝑎𝑎 𝑠𝑒𝑛 𝑜𝑙𝑒𝑚𝑢𝑠𝑡𝑎. 𝐾𝑢𝑡𝑒𝑛 𝑠𝑎𝑚𝑎𝑎𝑛 𝑣𝑖𝑟𝑡𝑎𝑎𝑛, 𝑠𝑎𝑚𝑎𝑎𝑛 𝑡𝑖𝑙𝑎𝑎𝑛𝑘𝑎𝑎𝑛 𝑒𝑖 𝑣𝑜𝑖 𝑎𝑠𝑡𝑢𝑎 𝑘𝑎ℎ𝑑𝑒𝑠𝑡𝑖.

______________

ENG:
Opening party for the exhibition “Kuluma” by Anna Hakula, Venla Huhtinen, Ella Salminen, and Joel Verner from 18:00 to 21:00 at Hirvitalo.

Featuring live music by Veera Neva and Joel Verner.

𝑆𝑝𝑎𝑐𝑒 𝑖𝑠 𝑡ℎ𝑒 𝑡ℎ𝑟𝑒𝑒-𝑑𝑖𝑚𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑒𝑥𝑡𝑒𝑛𝑡 𝑖𝑛 𝑤ℎ𝑖𝑐ℎ 𝑎𝑙𝑙 𝑝ℎ𝑦𝑠𝑖𝑐𝑎𝑙 𝑜𝑏𝑗𝑒𝑐𝑡𝑠 ℎ𝑎𝑣𝑒 𝑎 𝑟𝑒𝑙𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑝𝑜𝑠𝑖𝑡𝑖𝑜𝑛. 𝑈𝑝 𝑢𝑛𝑡𝑖𝑙 𝑡ℎ𝑒 20𝑡ℎ 𝑐𝑒𝑛𝑡𝑢𝑟𝑦 𝑖𝑡 𝑤𝑎𝑠 𝑎𝑠𝑠𝑢𝑚𝑒𝑑 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑡ℎ𝑟𝑒𝑒-𝑑𝑖𝑚𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑠𝑝𝑎𝑐𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑜𝑛𝑒-𝑑𝑖𝑚𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑤𝑒𝑟𝑒 𝑠𝑒𝑝𝑎𝑟𝑎𝑡𝑒 𝑝ℎ𝑒𝑛𝑜𝑚𝑒𝑛𝑎, 𝑢𝑛𝑡𝑖𝑙 𝐴𝑙𝑏𝑒𝑟𝑡 𝐸𝑖𝑛𝑠𝑡𝑒𝑖𝑛’𝑠 𝑤𝑜𝑟𝑘 𝑜𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝑡ℎ𝑒𝑜𝑟𝑦 𝑜𝑓 𝑟𝑒𝑙𝑎𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑦 𝑏𝑒𝑔𝑎𝑛 𝑡𝑜 𝑒𝑠𝑡𝑎𝑏𝑙𝑖𝑠ℎ 𝑡ℎ𝑒 𝑛𝑜𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑠𝑝𝑎𝑐𝑒 𝑤𝑒𝑟𝑒 𝑟𝑒𝑙𝑎𝑡𝑒𝑑 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑜𝑛𝑒𝑛𝑡𝑠 𝑜𝑓 𝑓𝑜𝑢𝑟-𝑑𝑖𝑚𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑠𝑝𝑎𝑐𝑒𝑡𝑖𝑚𝑒: 𝐼𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝑠𝑎𝑚𝑒 𝑤𝑎𝑦 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑡ℎ𝑒 𝑡ℎ𝑖𝑟𝑑 𝑑𝑖𝑚𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛 𝑐𝑎𝑛 𝑏𝑒 𝑢𝑛𝑑𝑒𝑟𝑠𝑡𝑜𝑜𝑑 𝑎𝑠 𝑎𝑛 𝑒𝑛𝑑𝑙𝑒𝑠𝑠 𝑠𝑒𝑟𝑖𝑒𝑠 𝑜𝑓 𝑡𝑤𝑜-𝑑𝑖𝑚𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑝𝑙𝑎𝑛𝑒𝑠, 𝑡ℎ𝑒 𝑓𝑜𝑢𝑟𝑡ℎ 𝑑𝑖𝑚𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛—𝑡𝑖𝑚𝑒—𝑐𝑎𝑛 𝑏𝑒 𝑢𝑛𝑑𝑒𝑟𝑠𝑡𝑜𝑜𝑑 𝑎𝑠 𝑎𝑛 𝑒𝑛𝑑𝑙𝑒𝑠𝑠 𝑠𝑒𝑟𝑖𝑒𝑠 𝑜𝑓 𝑡ℎ𝑟𝑒𝑒-𝑑𝑖𝑚𝑒𝑛𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑠𝑝𝑎𝑐𝑒𝑠.

𝑇ℎ𝑒 𝑖𝑛𝑠𝑝𝑖𝑟𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑓𝑜𝑟 𝑡ℎ𝑒 𝐾𝑢𝑙𝑢𝑚𝑎 -𝑒𝑥ℎ𝑖𝑏𝑖𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑤𝑎𝑠 𝑡𝑜 𝑒𝑚𝑝ℎ𝑎𝑠𝑖𝑧𝑒 𝑡ℎ𝑖𝑠 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑢𝑚 𝑜𝑓 𝑒𝑛𝑑𝑙𝑒𝑠𝑠 𝑠𝑝𝑎𝑐𝑒𝑠, 𝑡ℎ𝑒 𝑓𝑙𝑜𝑤 𝑜𝑓 𝑡𝑖𝑚𝑒, 𝑎𝑛𝑑 𝑡𝑜 𝑒𝑣𝑜𝑘𝑒 𝑡ℎ𝑒 𝑑𝑖𝑓𝑓𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑠𝑒𝑛𝑠𝑒𝑠, 𝑓𝑒𝑒𝑙𝑖𝑛𝑔𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝑡ℎ𝑜𝑢𝑔ℎ𝑡𝑠 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑤ℎ𝑖𝑐ℎ ℎ𝑢𝑚𝑎𝑛𝑠 𝑝𝑒𝑟𝑐𝑒𝑖𝑣𝑒 𝑡ℎ𝑒 𝑝𝑎𝑠𝑠𝑎𝑔𝑒 𝑜𝑓 𝑡𝑖𝑚𝑒. 𝑇ℎ𝑒 𝑒𝑥ℎ𝑖𝑏𝑖𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑖𝑠𝑡𝑠 𝑜𝑓 𝑡ℎ𝑟𝑒𝑒 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑎𝑙𝑙𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑠 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑒𝑎𝑐ℎ ℎ𝑎𝑣𝑒 𝑎 𝑑𝑖𝑓𝑓𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑏𝑎𝑠𝑖𝑠 𝑓𝑜𝑟 𝑒𝑥𝑝𝑙𝑜𝑟𝑖𝑛𝑔 𝑡ℎ𝑒 𝑡ℎ𝑒𝑚𝑒. 𝐻𝑜𝑤𝑒𝑣𝑒𝑟, 𝑖𝑛 𝑒𝑎𝑐ℎ 𝑟𝑜𝑜𝑚 𝑡ℎ𝑒 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎𝑡𝑜𝑟 𝑖𝑠 𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑡ℎ𝑒 𝑠𝑝𝑎𝑐𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑟𝑡𝑎𝑖𝑛 𝑤𝑎𝑦𝑠 𝑐ℎ𝑎𝑛𝑔𝑒𝑠 𝑖𝑡𝑠 𝑏𝑒𝑖𝑛𝑔. 𝐴𝑠 𝑖𝑡 𝑖𝑠 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑎 𝑟𝑖𝑣𝑒𝑟, 𝑛𝑜 𝑜𝑛𝑒 𝑐𝑎𝑛 𝑠𝑡𝑒𝑝 𝑖𝑛𝑡𝑜 𝑡ℎ𝑒 𝑠𝑎𝑚𝑒 𝑠𝑝𝑎𝑐𝑒 𝑡𝑤𝑖𝑐𝑒.