Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

UUSI NÄYTTELY! Don’t destroy our home – Ida Rusava ja Laura Tahvanainen -Avajaiset 1.4. klo 18Kirjoitettu: 29.3.2023

Don’t destroy our home

1.4.2023-23.4.2023
Ida Rusava & Laura Tahvanainen

AVAJAISET LA 1.4.23 KLO 18

Avajaisissa musiikkia esittää KatuA -bändin solistit akustisena

Kutsumme sinut taidenäyttelyymme, joka kantaa nimeä: ’Don’t destroy our home’. Teostemme kautta pohdimme ihmisen ja luonnon välistä suhdetta, Idalla teosten tapahtuma-areenana on useimmiten rakennettu kaupunkiympäristö, Lauralla taas luontomaisema.

Tällä hetkellä elämme luonnon ja monien muiden lajien kustannuksella. Kestämätön elämäntapa ja huoli maapalloa kohtaan muuntuu teoksissamme visuaalisiksi pohdinnoiksi kaiken elävän yhteydestä ja vaikutuksesta toisiinsa. Loppujen lopuksi meitä kaikkia ajaa eteenpäin tahto elää, löytää ravintoa ja turvallinen ympäristö, sekä olla yhteydessä muihin – kenelle elintila kuuluu, kenen elämällä on väliä?

Lauran grafiikan vedokset, sekä muste-, kahvi- ja akvarelliteokset ovat kuvauksia ihmisistä ja eläimistä, joissa lajien välisiä arvoasetelmia ei ole. Toisinaan ihminen sulautuu luontevaksi osaksi metsämaisemaa tai toista eläintä, toisinaan ihminen saa eläimellisiä piirteitä muistuttaen meitä samankaltaisuudestamme. Teokset ovat lempeitä muistutuksia ihmisen osallisuudesta ja vääjäämättömästä erottamattomuudesta luontoa kohtaan.

Idan muste- ja guassi-sekatekniikkateoksissa puolestaan tarkastellaan rakennettua kaupunkiympäristöä ja ihmisen ja kaupunkilintujen rinnakkaiseloa. Hätyyttelyn sijaan lintuja kutsutaan lähelle ja pysähdytään kuuntelemaan niiden kertomaa tarinaa. Teoksissa linnut, eläimet ja luonnonvoimat ovat asioita, joiden edessä ihmisen tulee pysähtyä, kuunnella ja oppia, jotta elämää arvostava ja kestävä rinnakkaiselo mahdollistuisi.

Näyttely on toinen yhteisnäyttelymme ja iloinen jälleennäkeminen. Taiteelliset polkumme ovat kulkeneet rinnakkain ja risteillen jo opiskeluvuosista lähtien, jolloin löysimme toisistamme innostavan keskustelukumppanin ja eteenpäin haastavan ystävän.

Vietämme näyttelyn avajaisia lauantaina 1.4.2023 klo 18 alkaen. Klo 17 Hirvitalolla on tarjolla joka lauantaiseen tapaan vegaaninen kansankeittiö pikkurahalla. Avajaisten mahdollinen muu ohjelma tarkentuu lähempänä!

Tervetuloa!

Hirvitalolla noudatetaan turvallisen tilan sääntöjä.