Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Mikko Lipiäisen joitain kirjoituksia tilasta 6.12. – 3.1. & kuvakatselmuksia vallatuista tiloistaKirjoitettu: 30.11.2009

Mikko Lipiäinen
Joitain kirjoituksiani tilasta
Hirvikatu 10:ssä
6.12. – 3.1. ti – su klo 12-18

Samassa kiinteistössä lisäksi vapaamuotoisia kuvakatselmuksia vallatuista tiloista:
La 5.12. klo 18 alkaen
La 12.12. klo 18 alkaen
La 19.12. klo 18 alkaen
Ota katselmukseen kuvia, joita haluat näyttää muille, mielellään digitaalisessa muodossa. Voimme katsoa valitsemiasi kuvia myös suoraan netistä. Lyhyet videopätkätkin käyvät. Pientä purtavaa luvassa. TERVETULOA!

Jo usean vuoden ajan minua on vaivannut turhautuminen nykytaiteen näyttelytiloja kohtaan. Jotenkin niissä esitetyt teokset ovat jääneet minulle etäisiksi, eikä tyydyttävää vuorovaikutusta niiden, itseni ja muun yleisön välillä ole päässyt kehittymään. Vieraantuessani taidetiloista myös suhteeni niiden mahdollistamaan taidetoimintaan on heikentynyt. Tilalle ei ole kuitenkaan tullut tyhjää, vaan olen löytänyt uudelleen ammatillisen taidemaailman ulkopuoliset elämysten ja ajatustenvaihdon tilat – sekä arkiset että arjen ulkopuolelle asettuvat. Tämä etääntymisprosessi on taustana teksteille, joita olen kirjoittanut Tahmelassa, Hirvikatu 10:ssä sijaitsevan Hirvitaloksi nimetyn talon seinille.

Vapaamuotoisista kuvakatselmuksista

Olen valinnut katselmuksien aiheeksi vallatut tilat, koska ne edustavat minulle pyrkimystä kuroa umpeen ympäristön ja yksilön välinen institutionalisoitumisen synnyttämä etäisyys, jota myös seinäkirjoituksissani käsittelen. Erilaisista tilanvaltauksista tuotetaan yhä enenevissä määrin kuvastoa sekä valtaajien itsensä että toimintaa sivusta seuraavien toimesta. Olisi hauskaa, mielenkiintoista ja ehkä myös hyödyllistä katsella tätä materiaalin kirjoa ja pohtia yhdessä sen vaikutusta meihin. Valtaaminen on tässä yhteydessä käsitetty hyvin laajasti, joten kuvamateriaali voi olla mitä tahansa aiheeseen tai termiin liittyvää.

Lisätietoja:
Mikko Lipiäinen
mikko.lipiainen[at]gmail.com
040 470 81 41

www.hirvikatu10.net

——————–

Breaf in English

Mikko Lipiäinen
Some of My Writings on Space
At Hirvikatu 10
6.12.2009 – 3.1.2010

I have written some text on the walls of Hirvitalo based loosely on my frustrating relationship to spaces where contemporary art is presented. There will be also a series of open picture viewings where we watch and discuss about visual material of occupied spaces. You can bring your own pictures either in digital format or prints. Welcome!

Picture Viewings of Occupied Spaces
Sat 5.12. 18-22
Sat 12.12. 18-22
Sat 19.12. 18-22

More info:
Mikko Lipiäinen
mikko.lipiainen[at]gmail.com
040 470 81 41

www.hirvikatu10.net