Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Ladyfest-näyttely Pispalan nykytaiteen keskuksessa 11.5.–1.6.Kirjoitettu: 1.5.2008

Tuula Alajoki, Anna-Kaisa Laine, Heta Laitakari, Tiitu Takalo

avajaiset la 10.5. klo 18 @ Hirvitalo

Pispalan nykytaiteen keskuksessa järjestetään näyttely osana Ladyfest -festivaalia. Ladyfest on yhteisöllinen, voittoa tavoittelematon maailmanlaajuinen musiikki- ja taidefestivaali naistekijöille. Vapaaehtoisvoimin järjestettävä festivaali tarjoaa areenan bändeille, performanssitaiteilijoille, sana- ja kuvataiteilijoille ja työryhmille.

Festivaalin taidenäyttely Hirvitalossa 11.5.-1.6.2008
Tervetuloa näyttelyn avajaisiin lauantaina 10.5. kello 18.00!

Näyttelyssä 4 taiteilijaa esittäytyy töineen:

Tuula Alajoki: 4 kuvaa sarjasta Sovitus.
Kuvia katsottuna olemisesta, antautumisesta, vallankäytöstä ja kieltämisestä. Sovitus on ristiriitaista pyristelyä irti oletetuista toiveista.

Heta Laitakari: Too many Secrets on tutkielma salaisesta puutarhasta ja metsästä. Installaatio koostuu useasta valaisimesta ja varjostimesta, jotka on pääosin tehty vanhoista naisten alusvaatteista ja pitseistä.

Anna-Kaisa Laineen teos D.I.Y. on interaktiivinen kollaasi, joka koostuu sadoista käsin painetuista, eriväristä kangasmerkeistä. Näyttelyn kuluessa näyttelyvieraat voivat ostaa merkkejä itselleen, samalla kirjoittaen oman etunimensä seinälle kohtaan, jossa kangasmerkki oli. Näin he ottava näyttelystä jotain mukaansa, mutta jättävät itsestään jotakin tilalle. Ja näin teos myös muuttuu koko näyttelyn ajan.
Punk-kulttuurissa kangasmerkit, patchit, viestittävät kantajansa ajatusmaailmaa. Kysymyksen siitä voiko ‘vaihtoehtoinen’ identiteetti olla ostettavissa aivan samalla tavalla kuin ‘valtavirran’ identiteetti alleviivaa paradoksi patchin ostaminen, jossa lukee D.I.Y. (Do It Your Self, tee se itse).

Tiitu Takalo on inspiroitunut joka-aamuisesta, mutta katoavasta hetkestä; kun on juuri herätty, mutta ei vielä ole noustu sängystä. Kun yö on taittumassa aamuksi. Teoksissaan Aamu 1(tyttö, poika ja koira) ja Aamu 2 (kaksi tyttöä ja koira) Takalo kuvaa kaksi samanlaista aamun hetkeä. Ensimmäisessä teoksessa vuoteesta heräävät mies ja nainen, jälkimmäisessä kaksi naista. Hetki, tunnelma ja kahden ihmisen välinen läheisyys eivät kuitenkaan poikkea toisistaan, vaikka pariskunnat poikkeavatkin. Tämä on se hetki kun he vielä saavat olla määrittelemättä itseään, ennen kuin nousevat kiireiseen aamuun, ympäröivän maailman arvosteltavaksi, arvioitavaksi ja määriteltäväksi.

Lisätietoja:
Hirvitalon näyttelyvastaava
Mira Heija, heimira[at]hotmail.com
puh. 040 3591389