Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

RESURRECTING AND REVITALIZING FOUND OBJECT COMBINE SCULPTURE WORKSHOP Avoin haku heinäkuun työpajaanKirjoitettu: 19.3.2010

RESURRECTING AND REVITALIZING

FOUND OBJECT COMBINE

SCULPTURE WORKSHOP

Kuvataiteilijoiden kansainvälinen työskentelytapahtuma Tampereella 17.-24.7.2010. USA:laisen taiteilija Steve Vanonin vetämä kuvanveistotyöpaja Pispalan Nykytaiteen Keskuksessa  – avoin haku pirkanmaalaisille kuvataiteilijoille!

RESURRECTING AND REVITALIZING FOUND OBJECT

COMBINE SCULPTURE WORKSHOP

or things that your mother probably taught you how to do
when you were but a weeee tyke
How to make something beautiful out of a pile of ??????
In Search of El Dorado at the City Dump……
The Massage is the MESS age… 2010, Let’s do it again………
Night fishing in Tampere
One person’s trash is another person’s cash

The objective of this workshop shall be to gather materials
from the environment; “found objects” whether it be objects discarded
by other people outlived their purpose and ended up at the dump,
thrift stores and also some things more personal that people have been
holding on to for a while in hopes of using as a component for an artwork….
We will search for objects that have some character, that resonate with our eyes,
mind and soul that when combined with other objects create something
new and beautiful….. I anticipate that we will be using epoxies,
wire and whatever techniques necessary to bond the objects together…
We can also use paint to bring color to the pieces and add a nice
patina to the surface in order to compliment and unify the
overall sculptural forms.

Steve Vanoni

Pispalan Nykytaiteen Keskuksessa Tampereella 17.-24.7.2010 järjestetään Pirkanmaan alueen taiteilijoille suunnattu työskentelytapahtuma, jonka keskushenkilönä on yhdysvaltalainen taiteilija ja outsidertaiteen keräilijä Steve Vanoni. Tarkoituksena on tarjota taiteilijoille mahdollisuus työskennellä kiinnostavan kansainvälisen taiteilijan kanssa. Vapaan ja työn kautta tapahtuvan vuoropuhelun on tarkoitus ruokkia itse luovaa prosessia ja myös mahdollistaa tulevien projektien suunnittelu ja yhteistyömahdollisuudet. Myös kotimaisten taiteilijoiden vapaamuotoinen kommunikaatio on työpajan aikana tärkeää. Työskentelyn lomassa taiteilijat esittelevät myös aikaisempaa taiteellista työtään. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään ekskursio ITE/nykykansantaide -kohteeseen lähialueella.

Työpajan paikkana toimii Pispalan Nykytaiteen Keskuksen piha-alue Tampereen Pispalassa. Työskentelyn kesto on noin 8 päivää heinäkuun lopulla 2010 ja se päättyy syntyneistä teoksista kootun veistospuiston avajaisiin 24.7. Veistospuisto on auki yleisölle 25.7.-15.8.2010. Tapahtumaan liittyy myös yleisölle avoin luento- ja keskustelutilaisuus, joka järjestetään Pispalan kirjastotalolla 21.7. Luennoitsijoina ovat taiteilijat Steve Vanoni ja Erkki Pirtola, aiheinaan Yhdysvaltain Outsider Art sekä kotimainen ITE- ja nykytaide, sekä näiden suhde. Pispalan Nykytaiteen Keskuksessa on myös samanaikaisesti nähtävillä  yhdysvaltalaista outsider -taidetta ja Yhdysvaltojen lounaisosien kansantaidetta Steve Vanonin kokoelmasta.

Työpajan kieli on englanti. Osallistuminen on taiteilijoille maksuton. Kierrätysmateriaalien hankkimiseksi järjestetään kuljetuksia ja taiteilijat voivat tuoda paikalle myös omia materiaalejaan. Näyttely- tai kuvastokorvauksia ei voida kattaa, mutta osallistuville taiteilijoille maksetaan pieni, noin 70 euron korvaus tarvittaviin kiinnitys- ym. materiaaleihin. Lisäksi hankitaan materiaaleja yhteiskäyttöön. Matkat osallistujat kustantavat itse. Majoitusta ei kustanneta, mutta Tampereen ulkopuolelta tulevia pyritään auttamaan edullisten majoitusmahdollisuuksien etsinnässä. Järjestäjät eivät vakuuta veistospuistossa esillä olevia teoksia. Työpajan järjestää Pispalan Nykytaiteen Keskus yhteistyössä Pirkanmaan taidetoimikunnan, Tampereen kaupungin ja Rajataide ry:n kanssa.

Työpajaan ja näyttelyyn mukaan haluavia taiteilijoita pyydetään lähettämään 19.4. mennessä vapaamuotoinen sähköinen hakemus. Englanninkielinen hakemus sisältää kolme teoskuvaa jpeg -muodossa, lyhyen englanninkielisen ansioluettelon ja tiiviin selostuksen odotuksista työpajan suhteen. Viestin koko kuvineen max. 2 megatavua.  Sähköiset hakemukset osoitteeseen: mikko.kallio(at)minedu.fi
Noin 10 tapahtumaan osallistuvaa taiteilijaa valitsee  taiteilija Steve Vanoni.

Lisätiedot:

Janne Rahkila 050 3436519  j_rahkila(at)hotmail.com
Mikko Kallio 040 419 7407  mikko.kallio(at)minedu.fi

Steve Vanoni -linkkejä:

http://www.artslant.com/global/artists/show/46697-steve-vanoni

http://www.saatchi-gallery.co.uk/yourgallery/artist_profile/Steve+Vanoni/101574.html