Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Aiko Waegelein – Ihon Värit 10.4.-3.5. AVAJAISET 9.4.Kirjoitettu: 30.3.2010

ihonvarit.jpg
Tervetuloa näyttelyn Ihon Värit avajaisiin Pispalan Hirvitalolle perjantain 9.4.2010 klo 18-20. Näyttelyn aihe käsittelee transsukupuolta. Näyttely on avoinna yleisölle 10.4.-3.5.2010, tiistaista sunnuntaihin kello 12-18.

Avajaisohjelmana näytetään Minna Hagmanin videoteos Toinen huviretki

Opiskelin kuvataiteilijaksi Suomenlinnassa Taidekoulu Maan nelivuotisella kuvataiteen linjalla 2005-09 ja päättötyönä tein omakuvat naisena ja miehenä. Olen jatkanut aihetta videoteoksilla ja tietokoneanimaatiolla ja tutkinut aihetta esimerkiksi perinteisen kiinalaisen lääketieteen teorian pohjalta, jossa ruumis voidaan jaotella sukupuolisesti maskuliiniseen-yang ja feminiiniseen-yin kanaviin. Haluan tällä näyttelyllä tutkia sukupuolen esittämistä ja kokemusta transsukupuolen näkökulmasta.

Aiko Waegelein, s-posti: aikow (@) me.com, web.me.com/saqa0.

————–

Toinen huviretki

Jokainen matka Vyöhykkeelle on erilainen. Tarkovski on elokuvassa Stalker kuvannut vaikuttavalla tavalla erään lähes yleisinhimillisen, lähes kaikenkattavan matkan, joka päätyy Huoneen kynnykselle. Stalkerin tarinassa naiset jäävät kuitenkin kotiin, odottamaan, kuten naisten on ollut tapana. Vai onko niin, että naisten ei ole edes tarvinnut lähteä? Onko naisilla jo jotenkin “luonnostaan” se, mitä miehet lähtevät Vyöhykkeeltä ja siellä olevasta Huoneesta etsimään?

Toinen huviretki suuntautuu jollekin toiselle Vyöhykkeelle ja määränpää on toisenlainen. Taiteilijaa ja Tutkijaa matkalla johdattaa Tyttö.

—————–

Aiko Waegelein – Colours of Skin

Welcome to the exhibition opening Colours of Skin at Hirvitalo in Pispala, Tampere 9/4/2010 at 6-8 p.m. Theme of the exhibition deals with transgender identity. Exhibition will be open for public 10/4 – 3/5/2010, tuesday to sunday from noon to 6 p.m.

As an opening program there will be Minna Hagman’s video piece Second Picnic.  

I studied in Art School Maa, Helsinki and my final works at 2009 was self portraits as an male and female. In this exhibition I have continued theme of transsexual experiences with video and computer based art works. With this exhibition I want to investigate personal experiences of transgender identity and gender performativity.

Aiko Waegelein, e-mail: aikow (at) me.com, web.mac.com/saqa0.