Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Nukketaidenäyttely kesäkuussa, avoin hakuKirjoitettu: 7.5.2010

OSALLISTU NUKKETAIDENÄYTTELYYN!

nayttokuva_kutsu.jpg

 Mitä kaikkea nukke voi olla? Entä omakuva? Pispalan nykytaiteen keskus kutsuu kaikki halukkaat vauvasta vaariin tekemään omakuvanuken kesäkuussa 2010 järjestettävään IHMISEN KUVA -nukketaidenäyttelyyn.

 Näyttelyn aiheena on omakuva nuken muodossa. Nuken voi valmistaa itsenäisesti, ryhmissä tai Tampereella toukokuussa järjestettävissä työpajoissa. (Lisätietoja internetsivuilla.)

Omakuvanukke voi kuvata henkilöä realistisesti tai symbolisesti; todellisuuden, tunteen, unelman tai fiktion pohjalta. Nuken voi valmistaa perinteisin menetelmin tai keksiä ja yhdistellä uutta: se voi olla tai mollamaija, paperinukke tai marionetti, tai lähteä toteutuksessa kohti veistosta, kollaasia tai vaikka variksenpelätintä. Ideana on saada näyttelyyn kesäkuuksi mahdollisimman paljon erilaisia näkemyksiä nukesta, ja omakuvasta nuken muodossa.

 Näyttely on avoinna 6.6.-27.6.2010.

Avajaisia vietetään lauantaina 5.6. klo 18-22, jolloin talolla nähdään nukketeatteria ja musiikkiesityksiä. Tarkat ohjelmatiedot selviävät toukokuussa.

 

 

OHJEITA:

 

Nuken koko ja muoto ovat vapaat. Valmistukseen toivotaan käytettävän suurelta osin kierrätys- ja luonnonmateriaaleja. Näyttelyn kotisivuilta löytyy vinkkejä kierrätysmateriaaleihin liittyen, www.ihmisenkuva.net.

                                                                                                                                    

Nuket on toimitettava Pispalan nykytaiteen keskukselle 30.5. mennessä. Teoksia otetaan vastaan gallerian aukioloaikoina huhtikuun viimeisellä viikolla 24.5.-30.5. Teokset voi toimittaa myös postitse, jolloin niiden on oltava perillä viimeistään maanantaina 31.5.

 

Kirjoita tai kiinnitä nukkeen tekijän nimi. Toimita nuken kanssa kirjekuori, johon on merkitty tunnus ”Nukketaidenäyttely”. Siitä tulee löytyä tuojan/lähettäjän yhteystiedot ja sähköpostiosoite, sekä näyttelyä varten tekijän nimi ja asuinpaikkakunta; mahdollinen teosnimi ja tekovuosi, sekä tieto haluaako tekijä esille koko nimensä, vain etunimen, vai vaihtoehtoisesti nimimerkin. Jos nuket on tehty ryhmässä, kerro ryhmän tiedot. Mukaan voi liittää lyhyehkön tekstin, jos nukkeen liittyy tarina tai jos siitä haluaa kertoa jotain katsojille. Voit laittaa mukaan myös kuvan tekijästä nukkensa kanssa, tai toimittaa kuvan sähköpostitse.

 

Näyttelyn päätyttyä nuket on haettava 29.6.-4.7. välisenä aikana. Jos haluat teoksen takaisin postitse, liitä toivomus ja palautusosoite, sekä tarvittava määrä postimerkkejä yllä mainitun kirjekuoren sisään. Emme voi varastoida nukkeja 4.7.2010 jälkeen.

 

Teoksia ei vakuuteta; osallistujat voivat halutessaan vakuuttaa teoksensa itse. Pispalan nykytaiteen keskus ei vastaa mahdollisista näyttelyn tai kuljetusten aikana sattuneista katoamisista tai vahingoista; aukioloaikoina galleria on valvottu.

Yhteydenotot: posti[at]ihmisenkuva.net 

Lisätietoja nettisivuilla: : www.ihmisenkuva.net