Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Kolme naista kertovat elä(i)mistä, joilta on viety tahto, vapaus ja toivo Pispalan Nykytaiteen Keskuksessa la 8.5. avautuvassa taidenäyttelyssäKirjoitettu: 4.5.2010

Tervetuloa Laura Kaseliuksen, Kristiina Tuomisen ja Jenni Munteentaidenäyttelyiden avajaisiin Pispalan Nykytaiteen Keskukseen(Hirvitalolle) lauantaina 8.5.2010 klo 18:00. Osoite Hirvikatu 10.

Ohjelmistossa irlantilainen trubaduuri Frankie Shannon, akustisesti poppiaesittävä Scripe sekä Krisse Sydän featuring Muru Kissa.

Talviunia -näyttely Hirvitalon alakerrassa

Hirvitalon alakerrassa nähdään 8.-30.5. välisenä aikana itseoppineen,graafikoksi valmistuneen taidemaalari Laura Kaseliuksen voimakas jaintensiivinen Talviunia – Winter Sleeps -näyttely.

Näyttely esittääpaineen alla eläneen, torjutuksi tulleen ja elämään pettyneen naisentarinan sarjana maalauksia. Näyttely on toteutettu kankaille guassin, kultavärin ja musteen voimin. Kaikki kahdeksan työtä kuvaavat tunteita, jotka syntyivätmatkalla itsenäisyyteen, itsetuntemukseen ja vapauteen, joka täytyi luodaitse tyhjästä, ”tyhjän päälle putoamisen” tunteen jälkeen.

Näyttelyn naishahmo on paradoksaalisesti karhu, joka luo vahvan kuorensapukeutumalla karhupukuun seikkaillessaan elämässä, mutta toteaakinlopulta, että pärjää parhaiten omana itsenään.

Kaunis Eläin -taidenäyttely yhteistyössä Vegfest 2010 -tapahtuman kanssa

Laura Kaseliuksen lisäksi avatuu Hirvitalon yläkerrassa samaan aikaanKristiina “Krisse Sydän” Tuomisen sekä Jenni Munteen Kaunis Eläin-taidenäyttely, joka on toteutettu yhteistyössä Tampereella 21.-23.5. järjestettävän Vegfest 2010 -tapahtuman kanssa.

Kaunis eläin-taidenäyttely ottaa vahvasti kantaa eläinoikeuksiin; tiput kulkevat liukuhihnalla silppuriin tai heidät tukehdutetaan kaasulla. Vasikat erotetaan emoistaan pian syntymän jälkeen ja maidot imetään utareistaihmisten suihin. Kettu pyörii häkissään syöden lajitovereitaan, odottaensähköiskuteloitusta. Emakko ei pysty kääntymään porsitushäkissään.

Jenni Munne on sarjakuvataiteilijana palkittu, Kymenlaaksonammattikorkeakoulusta valmistunut graafinen suunnittelija, joka tuo Kaunis Eläin -näyttelyyn esille sekatekniikalla toteuttamansa suurikokoisetpiirustukset.

Kristiina “Krisse Sydän” Tuominen on puolestaan taiteenmoniottelija, joka koristaa näyttelytilansa valokuvilla, jotka yhdistäväteroottisen fetissivalokuvauksen ja keinoja ottaa kantaa eläintenoikeuksiin. Hän on kuvannut ihmisiä klassiseroottisissa poseerauksissaeläimiksi pukeutuneina. Näyttelyssä nähdään myös ihmisiä häkeissä, jottahäkkieläinten asema konkretisoituisi. Teknisesti teokset on toteutettu digikameralla, mutta ilman jälkikäsittelyä.