Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Ihmisen kuva -nukketaidetapahtuman avajaiset 5.6.!Kirjoitettu: 3.6.2010

NÄYTTELYN AVAJAISTAPAHTUMA
lauantai 5.6.2010 klo 18.00-22.00
Pispalan nykytaiteen keskus ja Pispalan kirjastotalo

Ihmisen kuva -nukketaidenäyttelyn ilmainen avajaistapahtuma syventää näyttelyn tasoja nukketeatterin, musiikin ja tanssin/performanssin kautta. Alkuillasta nähdään mm. nukke- ja esineteatteria, joka soveltuu myös perheen pienimmille. Ensimmäistä lukuunottamatta kaikki esitykset ovat Pispalan nykytaiteen keskuksella. Iltaa voi halutessaan jatkaa kymmenen jälkeen Vastavirta-klubilla, jossa kuulijoita viihdyttää Slaavilainen Duo. Ilmoitetut ajat ovat noin-aikoja, ja ne saattavat elää tapahtuman mukana.

OHJELMASSA:

18.00
Vekkulikettu: Vaarin perintö -Pispalan kirjastotalolla.
19.00 Toni Kandelin: (Vakavan) Vakaa Tinasotamies
19.30 Kantelemuusikko Noora Laiho
20.00 Improvisaatiokollektiivi Pähkinäsaari
20.40 Teatteri Ramppi&Kuume: Ratkaisuja koti-ikävään
21.10 Suohumala feat. Herra Mäkikuisma

AVAJAISTEN JATKOT

Vastavirta -klubin yläkerrassa
22.00-01.00 Slaavilainen Duo

HUOM! SUNNUNTAINA 6.6.
ESINE/NUKKEANIMOINNIN WORKSHOP
klo14.00-18.00, Pispalan nykytaiteen keskus

———

Esiintyjistä tarkemmin:


18.00
Vekkulikettu: Vaarin perintö
Pispalan kirjastotalolla

Kirpputorin pöydällä on myynnissä Vaarin perintö. Kettu Keelle se ei kuitenkaan sovi. Esitys kulkee jännittävän matkan esineiden maailmaan ja paljastaa minkälaisen perinnön Vaari oikeastaan jättikään. Tamperelaisen soolonukketeatteri Vekkuliketun lastenteatteriesitys on ihastuttanut lapsia ja aikuisia eri puolilla Suomea.

19.00 Toni Kandelin: (Vakavan) Vakaa Tinasotamies

“(Vakavan) Vakaa Tinasotamies” on vakaalla kertojan äänellä kerrottu hilpeänvakava satu kauniiseen paperineitoon vakaasti ihastuneen tinasotamiehen seikkailusta. Seikkailua siivittävät työkaluista näyttämölle ruuvautuvat ja porautuvat kulmikkaat ohikulkijat ja maalinläiskäiset maisemat. Näytelmä esitetään työkaluilla ja se perustuu Hans Christian Andersenin satuun. Ilmeikäs ja vauhdikas esineteatteriesitys kaikenikäisille katsojille.

19.30 Kantelemuusikko Noora Laiho tunnelmoi alkuillasta konserttikanteleella, ja osallistuu myös näyttelyyn omakuvanukella. Laiho opiskelee parhaillaan Sibelius Akatemiassa, ja opettaa kanteleen soittoa Tampereella ja Ylöjärvellä. Kanteletarta kuullaan lisäksi Slaavilaisen duon riveissä avajaisten jatkoilla.

20.00 Improvisaatiokollektiivi Pähkinäsaari

Jyväskyläläisen improvisaatioryhmän esitykset rakentuvat paikkasidonnaisesti, vuorovaikutussuhteessa tilaan ja tilanteeseen, ja katsojatkin saattavat yllättäen huomata olevansa osa esitystä. Esityksissä musiikki ja tanssi ovat tasa-arvoisessa asemassa ja käyvät dialogia keskenään sekä ympäristön kanssa. Kontakti- improvisaatiotanssi hyödyntää tilaa ja ihmiskehoa vapaasti; tanssijat pohtivat liikkeen kautta mm. Itselle asetettuja rooleja, niistä irti pääsemistä ja lähestymistä eri näkökulmasta.

20.40 Teatteri Ramppi&Kuume: Ratkaisuja koti-ikävään

Teatterin tutkija Kati Andrianov esittää ulkotilassa säävarauksella sooloesityksen, jonka teemat ovat niinikään omakuvallisia. Esitys on aikuisille suunnattu yhdistetty tutkimusesittely, tutkijaparodia, katuteatteriesitys, ja eettinen puheenvuoro retkeilyolosuhteissa.

21.10 Suohumala feat. Herra Mäkikuisma

Helsingistä saapuva sympaattinen kokeellinen indie -artisti esittää kappaleitaan sähkökitaran kanssa, ja ottaa tilan haltuun huumorilla. Tunnelmaa syventää koskettimissa vieraileva, Sysmän perukoilta sittemmin helsinkiläistynyt Herra Mäkikuisma. Molemmat artistit ovat kuvataiteilijoita ja muusikoita.

AVAJAISTEN JATKOT

22-01 Vastavirta -klubin yläkerta

Slaavilainen Duo

Pääosin lahtelaisten muusikoiden yhteenliittymä jolta kuulemme vanhoja iskelmiä uudelleen sovitettuina. Slaavilainen Duo on duoksi verraten suuri, soittajien lukumäärä kohoaa parhaimmillaan noin parinkymmenen artistin vahvuiseksi. Pääosin akustisena toimiva kokoonpano on instrumentaatioltaan värikäs, bändistä löytyy soittimia konserttikanteleesta tinapillin ja dobron kautta tuubaan.

ESINE/NUKKEANIMOINNIN WORKSHOP
sunnuntai 6.6.2010 klo 14-18, Pispalan nykytaiteen keskus

Nelituntisen workshopin aikana opetellaan ”herättämään esine/nukke eloon”, eli harjoitellaan esineellä/nukella näyttelemisen perustekniikkaa. Workshopin pitää Turun Taideakatemian nukketeatteripuolelta valmistunut Suvi Auvinen, joka opiskelee parhaillaan Teatterikorkeakoulun Teatteriopettajan maisteriohjelmassa. Yli 12-vuotiaille, hinta 5 €. Ilmoittautuminen perjantaihin 4.5. mennessä.

Lisätietoa:
www.ihmisenkuva.net