Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Hirvitalon ja Vadelma ry:n videoteosta ei anneta näyttääKirjoitettu: 13.5.2008

Mediatunneli ei siedä mediakritiikkiä

Frenckellin alikulkutunneliin (MEDIATunneli) 12.-18.5. kaavailtua tamperelaisen Hirvitalon ja helsinkiläisen Vadelma ry:n yhteistaideteosta ei voida esittää. MEDIATunnelin sisällöstä huolehtiva Mainostoimisto Roihu ilmoitti, ettei voi valitettavasti näyttää heille toimitettua materiaalia suunnitellussa tilassa, koska se ei sovi tilan omistavan Tampereen pysäköintitalo Oy:n imagoon.

MEDIATunneliin suunniteltu videoteos käsittelee kaupunkitilaa vaihtoehtoisten kulttuuritoimijoiden näkökulmasta.Osittain dokumentaarinen teos sisältää mm. animaation Näsijärvenranta 34:n vallatulla talolla toteutetusta sarjakuvatyöpajasta ja Vadelma ry:n taidetyötiloissa sekä Helsingin Rajasaaren vallatussa talossa kuvattua materiaalia. Kaupunkien visuaalisen tilan ajautumista mainosyhtiöiden haltuun kyseenalaistanut sisältö katsottiin olevan ristiriidassa tilan omistajan toimintaidean kanssa.

Tänä vuonna Finlaysonin alueella järjestettävän Suomen sosiaalifoorumin yleisölle suunnattu videoinstallaatio ja sen yhteyteen kaavailtu valokuvanäyttely oli suunniteltu nimenomaan MEDIAtunneliin sen tarjoamat esitysolosuhteet huomioiden.Tilaa markkinoidaan myös kulttuurituotannoille suunnattuna paikkana, ja sen käytöstä installaation esityspaikkana oli jo sovittu.Viime tingassa tuleva peruutus on jälleen yksi esimerkki siitä,mitä itse teoskin käsittelee: niin visuaalisten kuin fyysistenkin tilojen käyttöä hallitsee kaupallinen toiminta, ja sen sovinnollisessakaan hengessä tapahtuvalle kritiikille ei löydy sijaa.

Alkuperäinen teos tullaan kuitenkin näyttämään Suomen Sosiaalifoorumissa lauantaina 17.5.08 klo 13.00 Työväen keskusmuseo Werstaan Bertel-salissa ja Museoiden yö -tapahtuman videonäytöksessä.

Lisätietoja:
Mikko Lipiäinen
p- 040 419 0106
mikko.lipiainen[at]hirvikatu10.net

www.vadelma.org
www.hirvikatu10.net
www.sosiaalifoorumi.fi