Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Keskustelutilaisuus nykykansantaiteesta 21.7. Pispalan Nykytaiteen keskuksessaKirjoitettu: 12.7.2010

Tampereella järjestetään amerikkalaisen kuvataiteilija Steve Vanonin ja 12 pirkanmaalaisen taiteilijan workshop-tapahtuma 17.–24.7. Työpajan teema on jätemateriaali ja sen käyttömahdollisuudet taiteenteossa.

Tapahtumaan liittyen järjestetään yleisölle avoin luento- ja keskustelutilaisuus Pispalan kirjastotalolla (Tahmelankatu 14) keskiviikkona 21.7. klo 18.

Luennoitsijoina ovat Steve Vanoni ja Erkki Pirtola, aiheenaan amerikkalainen nykykansantaide ja ulkopuolinen taide sekä kotimainen nykykansantaide ja nykytaide. Keskustelukielenä on englanti.

Tervetuloa!

Erkki Pirtola on suomalainen kuvataiteilija, kriitikko, toimittaja ja taiteen opettaja. Hän on myös kuratoinut useita näyttelyitä. 1970-luvulta asti hän on järjestänyt näyttelyitä valtavirrasta sivussa oleville taiteilijoille. Hän on kokeellisen ja ITE-taiteen pioneeri, joka on seurannut videokamerallaan taidekentän aiheita jo pari vuosikymmentä.

Steve Vanoni on yhdysvaltalainen taiteilija, kuraattori ja taiteenkerääjä. Hänellä on mittava taidekokoelma yhdysvaltalaista outsider- ja kansantaidetta. Vanonin taiteellinen toiminta pitää sisällään yhteisötaidetta, performanssia, maalausta ja videoita. Kokoelmistaan hän on valinnut neljän taiteilijan töitä Pispalan nykytaiteen keskuksella 30.7. asti auki olevaan näyttelyyn.

On wednesday 21st of July 6 p.m. there will be a lecture about finnish and american outsider and folk art at Pispalan kirjastotalo (Tahmelankatu 14).

Evenings lecturers are Erkki Pirtola and Steve Vanoni. Both of them have curated many outsider art exhibitions and worked on the field for years.

Lecture will be held as a part of workshop of 12 artists held by Steve Vanoni, american artist, art curator and art collector. At the same time there is an exhibition of 4 american outsider and folk artists at Contemporary Art center Pispala. Exhibition is curated by Steve Vanoni.

Free of charge. Everybody welcome!