Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Forest 2.0 Taidetila Ptarmiganissa ke 28.7. klo 19-22Kirjoitettu: 16.7.2010

Ptarmigan
Nilsiänkatu 10 A
Vallila
Helsinki

Toisin kuin metsäluontomme, sitä käsittelevä kuvasto on monimuotoistunut median digitalisoituessa. Sosiaalisen median aikana tapamme viestiä metsästä toisillemme on muuttunut blogien, foorumeiden sekä kuva- ja videopalveluiden alkaessa kilpailla samasta elintilasta perinteisen viestinnän rinnalla. Uusi metsäaiheinen viestintä on erottamattomassa suhteessa uusiin tapoihimme olla vuorovaikutuksessa metsään. Jos haluamme kohti ekologisempaa metsäsuhdetta, minkä tyyppistä viestintää ja kuvastoa meidän olisi suosittava? Entä mikä olisi se median vieraslajisto, joka meidän kenties pitäisi kitkeä mediamaisemastamme?

Forest 2.0 -näytöksessä tarkastelemme verkossa leviävää uutta metsäkuvastoa, jota tuottavat yllättävän moninaiset toimijat. Illan päätteeksi videoraati palkitsee kaikkien aikojen parhaimman ja huonoimman metsäaktivistivideon.

Tapahtuman järjestää Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo

Tapahtuman tukee Taiteen keskustoimikunnan monikulttuurinen apuraha.

Ilmainen pääsy

———-

Wednesday 28.07.
klo 19.00-21.0
Ptarmigan
Nilsiänkatu 10 A
Helsinki

Pispalan nykytaiteen keskus presents.. Forest 2.0

Contrary to the diminishing biodiversity of nature in the forest, the imagery that portrays the forest has diversified while our media has digitalized. In our era of social networking sites ways of communicating forest related topics has changed as blogs ad image and video services have begun to compete for the same lebensraum with traditional media. Our new ways of interacting – with the forest, have become inseparable from the means of communicating – about the forest. If we are to have more ecologically sustainable relationships with forests which sort of communication and imagery should be preferred? And what are the invader-species that ought to be weeded out from the media landscape?

At the Forest 2.0 Clip Kino we’ll examine the new forest imagery, which is spread via Internet and produced by surprising variety of parties. The evening is topped off by a video-jury; which will present awards to the best in the world and worst ever forest activist videos.

Organised by Centre for Contemporary Arts Pispala, Tampere.

This event is supported by a multi-cultural grant from Arts Council Finland.

Free entry