Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Com-Post-Modern Sculpture for the Avant Gardeners -näyttely 24.7.-15.8.Kirjoitettu: 21.7.2010

Com-Post-Modern Sculpture for the Avant Gardeners -näyttely 24.7.-15.8.

 

Pispalan Nykytaiteen keskuksen Hirvitalon pihalla avautuu 24.7. veistospuisto, jonka teokset ovat syntyneet amerikkalaisen taiteilijan Steve Vanonin workshop-tapahtumassa, johon osallistuu Vanonin lisäksi 12 pirkanmaalaista taiteilijaa. Viikon kestävän työpajan teemana on  kierrätys- ja löytömateriaali ja sen käyttömahdollisuudet taiteenteossa. Materiaaleja on valikoitu mm.   Koukkujärven jätteenkäsittelykeskuksella yhteistyössä henkilökunnan kanssa sekä hankittu romuliikkeistä ja kierrätyskeskuksista. Näistä kierrätetyistä materiaaleista kukin taiteilija on työstänyt omaa teostaan Hirvitalon pihamaalla.

 

This workshop has been about gathering materials from the environment;

“found objects” discarded by other people that have outlived their purpose

and have ended up at the city dump and thrift stores; combined with more personal objects that the

artists perhaps have been saving for the right opportunity to incorporate  into their artwork….

We will search for objects that have some character, that resonate

with our eyes, mind and soul that when combined with other objects create something

new and beautiful…

 

-Steve Vanoni

 

Steve Vanoni on yhdysvaltalainen taiteilija, kuraattori ja taiteenkerääjä. Hänellä on mittava taidekokoelma yhdysvaltalaista outsider- ja kansantaidetta. Vanonin oma taiteellinen toiminta pitää sisällään yhteisötaidetta, performanssia, maalausta ja videoita. Pispalan nykytaiteen keskuksella on 30.7. asti avoinna myös näyttely, johon Vanoni on valinnut neljän outsider- ja kansantaiteilijan töitä omista kokoelmistaan.

 

Näyttelyn avajaiset ovat Pispalan nykytaiteen keskuksen pihamaalla, Hirvikatu 10, lauantaina 24.7. klo 15 alkaen, tervetuloa!

Näyttely on avoinna pihamaalla 15.8. asti.

 

Näyttelyn taiteilijat: Harri Hykkö, Anna Hyrkkänen, Virpi Kokkinen, Jussi Löf,  Hannamari Matikainen, Arto Nurro, Leena Pukki, Jenni Rutanen, Minna Soraluoma,  Tiina Tuurna,  Taina Valkonen, Steve Vanoni ja Miia Änäkkälä.

 

Avajaisten yhteydessä järjestetään myös Pispalan nykytaiteen keskuksen kansainvälinen performanssitapahtuma Performanssifiesta, jossa on mukana esiintyjiä Suomesta, Virosta, Yhdysvalloista ja Intiasta. Tapahtuma on ilmainen ja se alkaa klo 15.

 

Näyttelyn järjestää Pispalan Nykytaiteen Keskus. Työpajan järjestämisessä ovat olleet yhteistyössä Pirkanmaan taidetoimikunta, Tampereen kaupunki/kulttuuripalvelut, Rajataide ry ja Pirkanmaan Jätehuolto oy.

 

Pispalan nykytaiteen keskus

Hirvikatu10

33240 Tampere

www.hirvikatu10.net

 

 

 

—–

Com-Post-Modern Sculpture for the Avant Gardeners -exhibition from 24th of July until 15th of August

 

Opening  Reception of the sculpture park will be held on Saturday, July 24th at 3 pm in the garden of Pispala Contemporary Art Center. Artworks created by 12 artists from Pirkanmaa region during the week long workshop directed by American artist Steve Vanoni.

 

This workshop has been about gathering materials from the environment;

“found objects” discarded by other people that have outlived their purpose

and have ended up at the city dump and thrift stores; combined with more personal objects that the

artists perhaps have been saving for the right opportunity to incorporate  into their artwork….

We will search for objects that have some character, that resonate

with our eyes, mind and soul that when combined with other objects create something

new and beautiful…

 

-Steve Vanoni

 

Materials for the artworks were collected from the Koukkujärvi solid waste management site  and various recycling centers. Exhibition is organized by Pispala Contemporary Art Center. Workshop is organized by Pispala Contemporary Art Center, Art Council of Pirkanmaa, Tampere City Cultural Affairs, Rajataide ry and Pirkanmaan jätehuolto oy.

 

Artists in the exhibition: Harri Hykkö, Anna Hyrkkänen, Virpi Kokkinen, Jussi Löf,  Hannamari Matikainen, Arto Nurro, Leena Pukki, Jenni Rutanen, Minna Soraluoma,  Tiina Tuurna,  Taina Valkonen, Steve Vanoni and Miia Änäkkälä.

 

The International Performance Festival “PERFORMANSSIFIESTA” will take place on the same evening in the gallery garden. Festival is free of charge.

 

Pispala Contemporary Art Center

Hirvikatu 10

33240 Tampere

www.hirvikatu10.net