Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Pispalan runotulet pe 27.8.Kirjoitettu: 18.8.2010

Mennyt nyt? Pispalassa runoillaan ja räpätään menneestä. Pispalan Runotulet -festivaalilla esiintyvät mm. Kirsi Kunnas, Kristiina Wallin ja Helsinki Poetry Connectionin rap-runoiljat

Sekä yleisön että median parissa paljon positiivista huomiota saanut Pispalan Runotulet -festivaali järjestetään Tampereen Pispalassa jo kolmatta kertaa perjantaina 27.8. Tänä vuonna runojuhlan teemana on Mennyt Nyt, menneen merkitys tässä päivässä. Kirsi Kunnaksen runojen parissa moni meistä on kasvanut, Helsinki Poetry Connectionin rap-runoilijat puolestaan luotaavat katseensa menneeseen tämän päivän nuoresta näkökulmasta. Iltaklubilla mm. Joose Keskitalo tulkitsee uuden kokoonpanonsa Inarin Veljien kanssa mantramaisia kansansävelmiä arkaaisella ja hypnoottisella otteella.

Varsinainen festivaali järjestetään Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalolla klo 17-22. Illan aikana esiintyvät runoilijat Kirsi Kunnas, Kristiina Wallin, elokuussa uuden kokoelmansa julkaiseva Panu Tuomi, esikoisrunoilija Kirsti Kuronen sekä Helsinki Poetry Connectionin Esa Mäkijärvi ja Tuukka Terho. Esitysten päätteeksi runoilijat kerääntyvät runotulien äärelle keskustelemaan muistoista, menneestä ja runoudesta. Hirvitalon puistossa a cappella -yhtye Duo Hurme tulkitsee mennyttä esittämällä kaksiäänisesti vanhoja suomalaisia runoja ja lauluja.

Runotulien jatkoilla legendaarisella Vastavirta-Klubilla nähdään rikkovatko musiikilliset mantrat aikatasoja. Inarin Veljien lisäksi Helsinki Poetry Connectionin runoutta ja rap-rytmejä yhdistelevät runomuusikot Juho6 ja ELI. Vastavirralle saapuu myös runolegenda menneisyydestä, sillä uusia ja kehuttuja Majakovski-käännöksiä kuullaan J. Kareliuksen kokeellisten äänimaisemien säestämänä.

Hirvitalon tapahtumaan on vapaa pääsy, Vatavirtaklubille liput 4/5e.

Tule sinäkin mukaan nauttimaan runotulien lämmöstä Pispalaan!

Lisätietoa festivaalista löytyy kotisivuiltamme osoitteesta www.hirvikatu10.net/runotulet

Festivaalin jälkeen 28.8.–30.9.2010 järjestetään Tampereella poikkitaiteellinen ja -tieteellinen Tulevaisuuskuvia-näyttely, joka on syntynyt pirkanmaalaisten taiteilijoiden ja tulevaisuuden haasteisiin perehtyneiden asiantuntijoiden yhteistyönä. Teokset levittäytyvät yllättäviin paikkoihin ympäri Tampereen keskustaa. Avajaiset pidetään la 28.8. opastettuna kierroksena klo 13.00-16.30 Tampereen keskustassa, kokoontuminen pääkirjasto Metsolla. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.