Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Kollektiiviveistos Mökkielämää Laukontorilla la 28.8.2010Kirjoitettu: 23.8.2010

Pispalan nykytaiteen keskuksen taiteilijavieras Sami Maalas on rakentamassa yhdessä satunnaisten osallistujien kanssa järvessä kelluvaa kansan kesämökkiä. Lautan päällä matkaava mökki ja pihamaa rantautuvat lauantaina 28.8. Tampereen Laukontorille osana Tulevaisuuskuvia-näyttelyä.

Kollektiivisena veistoksena Mökkielämää nostaa esiin tilataideteoksen kokemuksellisena estradina, joka ei tyydy jäämään esityksen tasolle vaan elää omaa elämäänsä. Avoin prosessi myös tutkii suomalaista mökkikulttuuria, tuoden sen kaupunkiympäristöön yhteisöllisenä kokemuksena.

Teoksessaan Maalas on kerännyt materiaalia haastatellen mökillä vierailevia ihmisiä mökkeilyyn liittyvistä tarinoista, mielikuvista ja ajatuksista. Materiaalista syntyy myöhemmin uusi esitys Suomalaisen mökkikulttuurin multihuipennus.

Alkavalla viikolla tämä kelluva prosessi matkaa Pyhäjärveä Pispalasta kohti Laukontoria, osaksi Tulevaisuuskuvia-näyttelyä. Näyttelyn opastettu kierros alkaa avajaissanoilla pääkirjasto Metsolta la 28.8. klo 13 ja päätyy Mökkielämää -kollektiiviveistokselle Laukontorille n. klo 16.30.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Mökkielämää -kollektiiviveistoksen löydät netistä
www.kelluvakaupunki.blogspot.com

tulevaisuuskyla.net

www.samimaalas.blogspot.com