Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Second Forest: Virtuaalista metsänkäsittelyä Second LifessaKirjoitettu: 24.9.2010

Hirvitalo on luonut metsäalueen online-virtuaalitodellisuus Second Lifeen. Second Forest -nimisessä paikassa voi vierailla secondforest.net -blogilta löytyvän linkin avulla.

Pohjoista metsää muistuttava virtuaaliympäristö on luotu tapaamispaikaksi kriittisesti ja visionäärisesti metsästä ajatteleville.  Se on osa saman nimistä projektia, jossa pohditaan globalisaation ja sosiaalisen median vaikutusta boreaaliseen metsään ja käsitykseemme siitä. Second Forest mahdollistaa monenlaisten tapahtumien järjestämisen metsästä kiinnostuneille aina kahdenkeskisistä nuotiokeskusteluista videonäytöksiin ja metsäbileisiin.

Second Forest -virtuaalimetsää moderoi avatarit Okkim Babii, Walder Qarnac ja Ismo Trill, jotka myös kirjoittavat blogia Second Forest -projektiin liittyvistä aiheista.

Seuraavan kahden kuukauden aikana virtuaalimetsässä keskitytään käsikirjoittamaan ja kuvaamaan thaimaalaisten marjanpoimijoiden tilannetta Pohjois-Suomen metsissä käsittelevää videota. Videon suunnitteluun ja tekoon ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet!

Second Forest on esillä Inter Cool 3.0 -näyttelyssä, joka vierailee vuoden aikana Dortmundissa, Leedsissä, Wienissä ja Tampereelle.

INFO IN ENGLISH

Hirvitalo has built a meeting place in online virtual reality Second Life for those who are interested in thinking critically and visionary about forest related issues. Hirvitalo invites everybody to this site to develop forest related activism with the help of online tools.

The place that resembles a Nordic forest is hosted by a group of avatars who organize a variety of events from intimate bonfire discussions to forest parties. These avatars are also writing on this blog about themes related to the project.

By creating a virtual forest in a globally accessible online environment Hirvitalo aims to bring in focus the remote wilderness areas’ dependency on globalized world and media.

While biodiversity of world’s forests has diminished our media has become more diverse. Blogs, video services and other social media tools have begun to compete with traditional media. Our new ways of communicating about the forest are joined with how we interact with the forest. If we want more ecologically sustainable relationships with forests what kind of communication and images should we choose?