Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

GLÖMPX – Kolmiulotteisen sarjakuvan näyttely Hirvitalolla 4.12.2010 – 4.1.2011Kirjoitettu: 26.11.2010

Näyttelyn avajaiset perjantaina 3.12. klo 18.00-21.00, esiintymässä Olimpia Splendid!

reijo_1.jpg

GlömpX on uuden suomalaisen sarjakuvataiteen näyttely, kirja ja kiertue, joka saa päätöksensä Tampereen Pispalan Hirvitalolla joulukuussa 2010.

Näyttely lähestyy sarjakuvaa uudesta suunnasta – kokonaisuuden työt on toteutettu kolmiulotteisina sarjakuvateoksina. Kuusitoista taiteilijaa, viisi muusikkoa ja kaksi piirtäjäkollektiivia lukuisine avustajineen teki kokeen siitä, mitä kolmiulotteinen kerronta voi olla. Kokonaisuus osoittaa, miten moneen suuntaan sarjakuvan keinoin voi kurottaa, ja miten tila ja aika sulautuvat yhdeksi kokemukseksi. Samalla GlömpX on katsaus uuteen suomalaiseen sarjakuvaan, täydessä rikkaudessaan ja kompromissittömyydessään.

GlömpX-näyttelykiertue alkoi keväällä 2009 Italian Bolognan Bilbolbul-festivaaleilta. Kokonaisuus ja tekijät ovat sen jälkeen jatkaneet matkaansa Portugaliin, Helsinkiin, Venäjälle, Kiinaan, Viroon, Itävaltaan, Saksaan, Norjaan ja nyt viimeisenä juhlallisena etappina Tampereelle.

Tervetuloa!

Näyttelyn tekijät: Sami Aho, Amon Düde, Jan Anderzén, Duuserit, Fricara Pacchu, Roope Eronen, Jyrki Heikkinen, The Hoopo, Kiiskinen, Reijo Kärkkäinen, Jarno Latva-Nikkola, Hanneriina Moisseinen, Tommi Musturi, Pauliina Mäkelä, Nuslux, Aapo Rapi, Anna Sailamaa, Katri Sipiläinen, Sonja Salomäki, Janne Tervamäki, Amanda Vähämäki ja Mikko Väyrynen.

Kuraattori ja toimittaja: Tommi Musturi
Valokuvaaja: Tero Niskanen
Kääntäjä: Minna Hjort
Graafinen avustaja: Jari Vaara
Artikkeli: Jelle Hugaerts

http://www.boingbeing.com/G10
http://www.hirvikatu10.net

Näyttelyä, kiertuetta sekä GlömpX-kirjaa ovat tukeneet Suomen Taideakatemian säätiö, FRAME, Taiteen keskustoimikunta, FILI sekä Majaojan säätiö.