Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Kodinelektroniikkaorgiat Hirvitalolla 12.-14.2.Kirjoitettu: 18.1.2011

KOELSE – Kokeellisen elektroniikan seura ja Pispalan nykytaiteen keskus järjestävät 12.-13.2. klo 14-19 Hirvitalolla kaikille avoimen maksuttoman työpajan, jossa muokataan tarpeettomaksi käynyttä kodinelektoniikkaa kokeellisiksi soittimiksi. Aikaisempaa kokemusta elektroniikan parissa työskentelystä ei vaadita. Työpaja päättyy Tilanne -galleriassa Tampereella (Itsenäisyydenkatu 23) järjestettävään tapahtumaan 14.2. klo 19.

Työpajaa edeltävänä päivänä pe 11.2.  Antti Ahonen kertoo KOELSEn toiminnasta osana Pirkanmaan taidetoimikunnan järjestämää  SILMIN KUULTUA -nimistä musiikin ja kuvataiteen yhteisseminaaria.

Voiko vanhasta kelloradiosta tehdä jotain kiinnostavampaa, saako lelu-urusta jotenkin kummallisempia saundeja?

Tutki vinttisi, kolua kirpputorit, dyykkaa roskikset ja tule luotaamaan äänielektroniikan merkillisiä reuna-alueita!

Mitä voit käyttää työpajan materiaalina:

-Mitä vaan mikä tuottaa jo jotain ääntä: radiot, kasettimankat, stereot, äänilelut/soittimet, mikä vaan (yllätä toki meidät)
-kaikki hienon näköiset esineet ovat hyviä kotelointia varten
-Periaatteessa kaikki jotain analogielektroniikkaa (eli muuta kuin mikroprosessoreita) sisältävät laitteet ovat jollain tapaa hyödynnettävissä, valmiiksi ääntä tuottavat laitteet tosin helpommin kuin muut.

-Älä tuo liian pientä ja hienoa elektroniikkaa sisältäviä laitteita (kännykät ym.)
-älä tuo tietokoneita, (mutta printterit, skannerit, joystickit ym. on OK!)

Yhteyshenkilö:
mikko.lipiainen[at]gmail.com

———————————————————-

KOELSE – Kokeellisen elektroniikan seura

Kokeellisen elektroniikan seura on ryhmä kokeellisen elektroniikan harrastajia. He keräävät vanhaa kuluttajaelektroniikkaa ja muokkaavat siitä erilaisia ääntätuottavia koneita. Näistä koneista he rakentavat installaationsa ja niillä he myös soittavat konserttinsa. Lisäksi seura järjestää työpajoja ja tekee tilaustöitä.

KOELSE on kiertänyt vuodesta 2002 niin museoita ja gallerioita, kuin
klubeja ja kellareitakin ympäri Eurooppaa.

http://www.koelse.org

———————————————————-

SILMIN KUULTUA  –  SÄVELTAITEEN JA KUVATAITEEN YHTEISSEMINAARI

Pirkanmaan taidetoimikunta järjestää SILMIN KUULTUA – säveltaiteen ja visuaalisen taiteen yhteisseminaarin Tampereella, Vanhan kirjastotalon 1. kerroksen luentosalissa perjantaina 11.2.2011. Seminaari on maksuton.

Seminaariin kutsutaan  tervetulleiksi kuuntelemaan ja keskustelemaan kuvataiteilijoita, muusikoita, soitinrakentajia, muotoilijoita ja muita alojen toimijoita. Kutsu koskee ammattilaisia, harrastajia ja kaikkia aiheesta kiinnostuneita.

Tilaisuus johdattaa musiikin ja kuvan yhteisille juurille, taiteiden yhtymäkohtiin ja eroihin  ja mahdollistaa keskustelun uusista alojen yhteistyöideoista.  Seminaarissa ollaan taiteiden välisten kysymysten ytimessä: millainen voi olla kuvataiteen merkitys säveltäjän työlle? Miten musiikki vaikuttaa kuvataiteen syntyyn taiteilijan työhuoneella? Mikä merkitys taiteiden välisyydellä on taiteen tekijälle ja vastaanottajalle?

Seminaarin alustukset aloittaa taiteilija ja Kuvataiteen professori Teemu Mäki, joka valottaa henkilökohtaisia huomioitaan taiteiden merkityksestä toisilleen sekä kokemuksiaan monitaiteellisen työskentelyn mahdollisuuksista. Säveltäjä Perttu Haapanen pohtii kuvan suhdetta säveltämiseen. Muusikko ja piirtäjä, Lahtinen ja Seppä, kasvattavat tyhjästä äänen ja viivan avustamina impro-orgaanisen esityskokonaisuuden.

Kokeellisen elektroniikan seuran Antti Ahonen kertoo, kuinka vanhasta kuluttajaelektroniikasta muokataan ääntä tuottavia koneita ja installaatioita. Tilaisuuden luento-osuuden päättää Petra Käppi Kulttuuriosuuskunta Uulusta, joka pohtii musiikin ja kuvataiteen yhdistämistä nykyajan taidekasvatuksessa.

Sitova ilmoittautuminen seminaariin 7.2. mennessä tilarajoituksista ja kahvitarjoiluista johtuen.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Elina Orjatsalo, säveltaiteen tuottaja-läänintaiteilija elina.orjatsalo(at)minedu.fi (0400-316 627)

Lisätietoja myös: Mikko Kallio, visuaalisten taiteiden läänintaiteilija: mikko.kallio(at)minedu.fi (040 4197407)