Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Kadonnut planeetta la 12.3. klo 18-22 Pispalan kirjastolla ja HirvitalollaKirjoitettu: 9.3.2011

Kadonnut planeetta
Pispalan kirjasto ja Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo
la 12.3. klo 18-22
Hirvikatu 10

Vuoden 2010 lopussa löydettiin maan kaltainen planeetta Gliese 581 g, mikä sai monen mielikuvituksen liikkeelle. Pian ilmoitetun löydön jälkeen saatiin kuitenkin kuulla, että havainto uudesta taivaankappaleesta olikin osoittautunut todennäköisesti virheelliseksi. Planeetta katosi, mutta miten kävi sen herättämän mielikuvituksen?

Pispalan nykytaiteen keskus järjestää yhdessä Pispalan kirjaston kanssa scifi-illan, jossa pohditaan toden ja fiktion sekä tutun ja vieraan elämänmuodon kohtaamista.

Ilta alkaa klo 18 Aku Levolan (Tampereen Ursa ry) kertoessa eksoplaneetoista ja maan ulkopuolisen elämän kohtaamisesta. Tämän jälkeen jatketaan scifi-teemaisilla naamiaisilla Hirvitalolla, tutustutaan taiteilija Tara Pattendenin soiviin naamioihin ja asuihin sekä katsotaan viime vuoden Roskaelokuvafestivaaleilla lämpimän vastaanoton saanut Viimeinen taistelu Venuksesta. Mielikuvituksellinen ilta etenee DJ Gatto Cosmicon säestämänä.

Tilaisuus on ilmainen. Tervetuloa!

—–briefly in english—–

Center of Contemporary Art Pispala and Pispala Library organize a scifi evening on Sat 12th March at 18:00-22:00. The event is built around the story of a exoplanet Gliese 581 g. Evening starts at 18 with a talk by Aku Levola of Tampere’s astronomical society Ursa, then there will be a scifi themed masquerade in Hirvitalo inspired by the noise producing masks made by artist Tara Pattenden. In the end of the evening a movie ‘Last Battle in Venus’ will be shown. Dj Gatto Cosmico will guide you through time and space during the evening. The event is free – welcome!