Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

KULTTUURIEN KAHVILA 22.3. – 27.3.2011 Klo 14.00 – 20.00Kirjoitettu: 17.3.2011

Taidenäyttely ja monikulttuurinen tapahtumakahvila

Pispalan nykytaiteen keskus, Hirvikatu 10, 33240 Tampere; avoinna ti-su 14-19, paitsi 22.-27.3. klo 14-20

Kulttuurien kahvila koostuu kuusipäiväisestä monikulttuurisesta tapahtumakahvilasta sekä taidenäyttelystä. Tapahtuma on osa kansainvälistä rasismin vastaista viikkoa, ja se on kaikille avoin ja ilmainen.

Kulttuurien kahvila -tapahtuman lähtökohta on luoda kohtaamispaikka eri kulttuureista tuleville ja niistä kiinnostuneille ihmisille. Tapahtumassa kahvila nähdään ennen kaikkea tilana, joka tarjoaa mahdollisuuden kulttuurienväliseen vuorovaikutukseen. Samalla halutaan korostaa, että myös suomalaisuus on monikulttuurista.

Tapahtumaviikon aikana kahvilassa on päivittäin vaihtuva kulttuurinen tai alueellinen teema. Tarjolla on päivän teemaan liittyvää ohjelmaa, kuten musiikkia, tanssiesityksiä, työpajoja, luentoja ja lyhytelokuvia sekä pientä juotavaa ja syötävää. Myös kahvilan sisustus vaihtuu päivittäin. Kahvilan teemapäivät ovat ti 22.3. Afrikka, ke 23.3. Balkan, to 24.3. Latinalainen Amerikka, pe 25.3 Itämainen teehuone, la 26.3. Venäjä ja su 27.3. romanikulttuuri.

Kulttuurien kahvilan artistivieraita ovat mm. mestarikansanlaulaja Hilja Grönfors, romanikulttuurinohjaaja ja laulaja Pertti Palm, bulgarialaisen kansantanssin opettaja ja tanssija Lyubomira Vasileva, persialaisen musiikin taitajat Sini Pajunen ja Bahador Hatami Landi, kuvataiteilija/muusikko Jan Jwan Kurimi, andilaista musiikkia esittävä Sofia & Betty Paz -duo, sekä muusikko/korutaiteilija Hilton Marowa. Virallisen ohjelman väliin on päivittäin varattu aikaa yleisön omille esityksille, tarinoille ja keskustelunavauksille liittyen kunkin päivän teemaan.

Tapahtuman ohessa nähtävän näyttelyn teoksissa ovat esillä erilaiset näkökulmat monikulttuurisuuteen, maahanmuuttoon ja rasismiin sekä paikallisuuteen ja kulttuuriseen identiteettiin. Näyttelyssä ovat esillä mm. seuraavat teokset/projektit: ”Imaginary sights” ( Jyri Pitkänen); ”Emigrantti-tarha” (Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger); ”kukkahattutäti.com” (Ninni Luhtasaari ja Jaana Ristola); ”Mange pattijako – Munnje divrras – Minulle arvokasta” (Raija Pullinen); ”Youth as refugees” (Anna Knappe, Pekka Niskanen, Timo Piikkilä ja Jaana Ristola) sekä ”Spicetrade” -tietokonepeli ( Kalle Hamm, Juha Holopainen, Michiko Isogai, Sade Kahra, Dzamil Kamanger ja Goran Mrdja.)

Tarkempi ohjelma näyttelytiedot:
www.kulttuurienkahvila.net

Yhteyshenkilöt:
Stina Riikonen, stina.riikonen[at]gmail.com, 050 370 3381 (arkisin klo 17-)
Anniina Laurila, anniina.laurila[at]gmail.com, 040-7574421

HUOM!

Pe 17.3. klo 20-22 @ Kahvilla, Aaltosenkatu 31-33, Tampere
Pizzeria Babylon presents: Special club for the week against racism. Hertta Kuu, Brad P, Kalle Hamm. Folk, Kraut, Dub, Persian funk + visuals!
—————————————————————————-

CAFÉ OF CULTURES – Art Exhibition and Multicultural Café event

At the Pispala contemporary art centre commonly known as Hirvitalo, we are creating a Multicultural Café event as part of the International Week Against Racism.

The atmosphere of the café is created by colourful interior décor elements of different cultures, such as fabrics, pictures and candle lit lanterns. Each day of the week the café will present a cultural or regional theme. The café’s program will be set according to the theme of the day, including music, dance performances, workshops, lectures, short movies, and naturally something small to eat and drink. The themes are as follows:

Tue, March 22: Africa
Wed, March 23: the Balkans
Thu, March 24: Latin America
Fri, March 25: Oriental Tea Room
Sat, March 26: Russia
Sun, March 27: Romani Culture

The list of guest artists of CAFÉ OF CULTURES includes, to mention but a few, master folk singer Hilja Grönfors, romani culture coordinator, musician Pertti Palm, Bulgarian folk dancer Lyubomira Vasileva, Persian music performers Sini Pajunen and Bahador Hatami Land, visual artist/musician Jan Jwan Kurimi, Andian music duoSofia & Betty Paz as well as musician and bead artist Hilton Marowa. In between the official program, time has been dedicated for visitors to contribute. Any kind of participation, such as performances, music, story telling or discussion in accordance to the theme of the day is welcome.

After the event-week the café installation will be left as a part of the art exhibition, which is open untill the 11.4.2011. The exhibition pieces represent different perspectives on multiculturalism, immigration, racism and local or cultural identities. Some examples of the artists and art groups presented in the exhibition are: Kalle Hamm and Dzamil Kamanger, Jyri Pitkänen, Raija Pullinen, Ninni Luhtasaari ja Jaana Ristola sekä Mira Heija.

The cafe is open everyday between 14-20, except on Thursday 14-21

Getting there:
Bus 21 (Get off at the Tahmela K-market bus stop)

NOTE!
Fri 17.3. 20:00-22:00 @ Kahvilla, Aaltosenkatu 31-33, Tampere
Pizzeria Babylon presents: Special club for the week against racism. Hertta Kuu, Brad P, Kalle Hamm. Folk, Kraut, Dub, Persian funk + visuals!

WELCOME! TERVETULOA! BIENVENIDO! Tsasto aven! добре дошли! BEM-VINDO! добро пожаловать! HOŞGELDIN! KARIBU!