Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Kelluva Puutarha, kollektiivista ajelehtimista ja puutarhan hoitoa 3.5. – 3.9.2011Kirjoitettu: 10.5.2011

Pispala, Tahmelan ranta, Pyhäjärvi, Tampere

Pispalan Hirvitalolla, Kurpitsatalolla ja uimarannan alueella tapahtuvassa avoimessa ja maksuttomassa työpajassa rakennamme Pyhäjärvelle kelluvan puutarhalautan. Tämän pääosin kierrätysmateriaaleista muotoutuvan kollektiiviveistoksen sisälle istutamme mm. itämaisia salaatteja, chiliä, yrttejä, auringonkukkia, mansikoita, ruusupapua, ylös kohoavia köynnöksiä ja mitä nyt innokkaat ihmiset haluavat lautalla kasvattaa.
Prosessi toteutetaan yhteistyössä Pispalan Kurpitsatalon, Hirvitalon, Sanataideyhdistys Yöstäjä ry:n ja Dodo ry:n Tampereen kaupunkiviljelijöiden kanssa.
Julkisena tekona kelluva prosessi puolustaa alueen ihmisille tärkeää henkireikää, Pispalan ja Tahmelan rannan kasvimaita, jotka ovat edelleen vaarassa jäädä kaavoituksissa kaupungin innokkaan uudisrakentamisen alle.

Lautan ponttoonit on kierrätettyjä suurkeittiöistä kerättyjä kanistereita ja Uponorin lahjoittamat tulpatut maaviemäriputket. Naps Systems Oy on lahjoittanut käyttöömme aurinkopaneelisysteemin, joka antaa energiaa lautan perustoimintoihin kuten valoihin.

Aikataulusta:

TOUKOKUU- lautan suunnittelua ja osien kokoamista Hirvitalon pihalla ja siemenien idätystä, taimien kasvatusta ja kasvulaatikkojen rakentamista Hirvitalolla ja Kurpitsatalolla.

KESÄKUU- prosessi jatkuu ja siirtyy Tahmelan uimarannan tuntumaan, jossa se lasketaan vesille. Kesäkuussa järjestetään myös avajaistapahtuma. Lautta kelluttelee ankkurissa Pyhäjärven rannalla. Puutarhan hoitoa ja pieniä tapahtumia.

HEINÄ- ELOKUU. Meno eikun paranee. Tapahtumia ideoidaan ja tuotetaan yhdessä osallistujien kanssa. Päätöstapahtuma ja lautan vesiltä nosto.

Kelluva Puutarha on kuvataiteilija Sami Maalaksen aloittaman yhteisötaideprosessin kolmas vaihe ja se pohjautuu edellisinä vuosina toteutettuihin “Suomalaisen mökkielämän multihuipennus” ja “Medusan lautta” kollektiiviveistoksiin.

Prosessia ovat tukeneet myös:

Tampereen kaupunki
Paulon Säätiö
Ympäristötötaiteen Säätiö
Taiteen Keskustoimikunta

www.kelluvakaupunki.blogspot.com
www.medusanlautta.blogspot.com