Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Solidaarisuustalouden kartoittaminen Tampereella to 2.6.Kirjoitettu: 30.5.2011

Hyörykonesali, Työväenmuseo Werstas 2. krs
To 2.6. klo 15-16.30

Olemme avoin tutkimusrahasto, aikaan perustuva vaihtojärjestelmä, sosiaalinen pankki, marjanpoimijoiden kanssa solidaarisen hillon suunnittelijat, taitojen vertaisjaon verkosto ja zapatistien kahvin maahantuontiryhmä.

Tervetuloa tutustumaan hankkeeseemme ja jakamaan kanssamme tietonne muista solidaarisuustalouden toimijoista, sillä olemme kartoittamassa taloutta, jonka avainsanat/inspiraatiot ovat sopusoinnussa maailman sosiaalifoorumin peruskirjan kanssa: avoin tieto, degrowth, vertaistuotanto, permakulttuuri…

Solidaarisuus on siis aktiivisen vastuunoton prosessi, joka vahvistaa moniarvoisuutta, autonomiaa, yhteistyötä, yhteydenpitoa ja vallanjakoa (suora demokratia) … ja joka on tapa edistää näitä ja muita yhteenkuuluvia arvoja kanssaihmisten (sosiaalinen ja taloudellinen solidaarisuus) ja muun luonnon (ekologinen solidaarisuus) kanssa.

Kartoitus alkoi Suomen sosiaalifoorumissa Helsingissä ja tietoa kerätään solidaarisuustalous verkoston nettitilaan.

Puhujat: Mikko Lipiäinen, Solidaarisuushillo; Jari-Pekka Tamminen, Taitopankki, Tere Vadén, Vertaisrahasto ja Cafe Caracol-maahantuontiryhmän edustaja.

Järjestäjät: Solidaarisuustalous-verkosto, Tampereen aikapankki, Vertaisrahasto, Taitopankki, Pispalan kulttuuriyhdistys, Yhteiskunnallinen opisto, Merkur-pankki ja Cafe Caracol