Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Judo of Art, Taide ja tottelemattomuus työpaja 27.6.-3.7.2011Kirjoitettu: 28.6.2011

Judo of Art
Taide ja tottelemattomuus työpaja
27.6.-3.7.2011
Hirvitalo, Hirvikatu 10, Pispala, Tampere

Pispalan kulttuuriyhdistys ja Hirvitalo järjestää pääasiassa taiteilijoille ja aktivisteille tarkoitetun ainutlaatuisen Taide – Tottelemattomuus työpajan 27.6.-2.7. Hirvitalolla, Tampereen Pispalassa.

Työpajassa perehdytään poliittisen taiteen mahdollisuuksiin judon, tottelemattomuuden, performanssin, kehon sekä yhteiskuntakritiikin kautta tarkoituksena avata uusia käytännöllisiä toimintamahdollisuuksia poliittiselle taiteelle sekä siitä ammentavalle aktivismille.

Työpajaan on kutsuttu kiinnostavia tottelemattomuuden ja poliittisen taiteen kouluttajia ja luennoitsijoita Suomen lisäksi Ranskasta sekä Venäjältä.

TYÖPAJA ON MAKSUTON.

Tampereen ulkopuolelta tulijoille on mahdollisuus tiipii-/telttamajoitukseen Tahmelan taidelehdossa – siis teltta ja makuupussi mukaan. Myös muutamia sisämajoituksia tarjolla yksityisasunnoissa ympäri Tamperetta. Ruokailu on järjestetty Hirvitalolla ja se maksaa 3€/päivä. Osallistujien toivotaan varautuvan vapaaehtoiseen osallistumismaksuun, jolla katetaan työpajan järjestely- ja matkakuluja.

Ennakkoilmoittautumiset 25.6. mennessä
teemu.takatalo@gmail.com

Ole nopea, työpajaan otetaan rajattu määrä osallistujia.

Tiedustelut:
Teemu Takatalo
046-6526633

ALUSTAVA OHJELMA:
(huom. muutokset mahdollisia)
*

Maanantai 27.6. klo 10-
JUDO
Timo Lepistö

Kevyt johdatus judoon ja sen aatehistoriaan. Timo Lepistö on tutkinut judon aatehistoriaa sekä opettaa judoa Porvoossa Shirokawa seurassa.

Klo 17-
KEHON POLITIIKKA
Elina Niinivaara

Valta kohdistuu kehoon ja keho on (tai ainakin voi olla) vastarinnan tekemisen väline. Kehon ja politiikan välistä suhdetta avaa antropologi Elina Niinivaara, joka on tutkinut mm. argentiinalaisten murgaryhmien poliittisesti kriittistä tanssikulttuuria sekä laajemmin kehoa tottelemattomuuden, kurin ja vallan maaperänä.
*

Tiistai 28.6. ja keskiviikko 29.6. klo 10-
VÄKiVALLATON TOTTELEMATTOMUUS & SUORA TOIMINTA
Xavier Renou (Ranska)
(opetuskieli englanti)

Kahden päivän tottelemattomuus osion aikana käydään läpi tottelemattomuuden teoriaa ja taktiikoita sekä perehdytään onnistuneen tottelemattomuuskampanjan järjestämiseen. Kurssin vetäjä Ranskalainen Xavier Renou on julkaissut käsikirjan tottelemattomuudesta ja on Désobéissants-ryhmän jäsen (http://www.desobeir.net/). Hän on vetänyt lukuisia työpajoja tottelemattomuudesta ympäri maailmaa sekä osallistunut erilaisiin suoran toiminnan aktioihin mm. Ranskassa, Englannissa ja Saksassa.

VIDEOITA

Keskiviikko iltana katsotaan työpajan teemaan liittyviä videoita.
*

Torstai 30.6. klo 11-
POLIITTINEN TAIDE JA TAITEEN POLITIIKKA
alustus Antti Salminen

68-liikeet, situationismi, lettrismi, historiallinen avantgarde, marxismi, anarkismi sekä uudet yhteiskuntakriittiset liikkeet. Antti Salminen on Tampereen yliopistossa työskentelevä tutkija, jonka erikoisalaa ovat poliittisen avantgarden/kokeellisen taiteen suuntaukset.
*

Perjantai 1.7. klo 11-
PERFORMANSSI
Aapo Korkeaoja

Performanssitaide, poliittinen performanssi, teoriaa ja käytäntöä. Aapo Korkeaoja on performanssitaiteilija ja opettaa Kankaanpään taidekoulussa esitystaidetta.

Illalla Rajaportin saunaan(6€) ja Pispalan yöhön.
*

Lauantai 2.7. klo 11-
TAIDE – TOTTELEMATTOMUUS – VENÄJÄ
Voina-ryhmä (Venäjä)
(luento ja keskustelu englanniksi)

Venäläinen taiteilija-aktivistiryhmä Voina esittelee ryhmän radikaalia poliittista taidetta sekä Venäjän poliittista tilannetta. (http://en.free-voina.org/)

VOINA-näyttelyn avajaiset klo 18.00
*

Sunnuntai 3.7. klo 12-
Jälkilöylyt ja rääppiäiset Hirvitalolla. Sauna mahdollisuus.