Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Muusikoiden sokkotreffit Kahvila Hertassa 12.8.Kirjoitettu: 27.7.2011

Muusikoiden sokkotreffit Kahvila Hertassa perjantaina 12.8. klo 21

Muusikoiden sokkotreffit -tapahtuman idea on koota samaan paikkaan joukko maamme eturivin jazzmuusikoita vapaan improvisaation pariin. Kokoonpanojen erikoisuuteen ja harvinaisuuteen kiinnitetään erityishuomiota. Kyseessä ei ole jamit, vaan kokeilu tuottaa erikoista musiikkia. Tapahtuma on samalla myös “sokkotreffit”, koska muusikot eivät ennakolta tiedä tarkkaa kokoonpanoa, jossa soittavat.

Esiintyvät muusikot:

Kari “Sonny” Heinilä (huilu ja saksofoni)
Tero Saarti (trumpetti)
Julius Heikkilä (sähkökitara)
Markus Ketola (rummut)

Muusikoiden sokkotreffit järjestää Pispalan nykytaiteen keskus yhdessä Kahvila Hertan kanssa.

Liput ovelta 10 euroa.

Kari “Sonny” Heinilä (huilu ja saksofoni) (s. 1966)

Kari “Sonny” Heinilä tuli suomalaiselle jazzkentälle 1980-luvun puolivälissä big bandien kautta. Pori Big Bandista tie vei aluksi Espoo Big Bandiin ja vuonna 1987 UMOon. Vapaampaa ilmaisua Sonny pääsi harjoittamaan Edward Vesalan Sound & Furyssa, jossa hän oli jonkin aikaa, esimerkiksi bändin ensimmäisellä ECM-albumilla Lumi (1987).

UMOssa Heinilä on toiminut niin UMOn muusikkona, ja nykyään hän toimii orkesterin vierailevana kapellimestarina. Kari Heinilä on toiminut UMOn
uutena taiteellisena johtajana yhdessä Kirmo Lintisen kanssa 2010 alkaen.

1980-luvun lopussa Sonny soitti useissa pienyhtyeissä, esimerkiksi Severi Pyysalon johtamassa No Hope -kvintetissä. Muita työnantajia olivat pianistit Seppo Kantonen ja Jarmo Savolainen, ja 1990-luvun puolella myös pianisti Jukka Linkolan Tentet.

2000-luvulla Sonny on soittanut mm. Kari Ikosen Karikon ja Mia Simanaisen Ahavan levyillä, Samuli Mikkosen levyllä 7 henkeä sekä André Sumeliuksen
Jazz-Emma-palkitulla albumilla Kaira. Muita tärkeitä levytyksiä tältä ajalta ovat mm. Sonnyn omalla nimellä julkaistut levyt Tribus ja Lill’ Lisa.

Vuonna 1995 Heinilä valittiin Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi, ja vuonna 2001 hänelle myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto.

Tero Saarti (trumpetti) (s. 1971)

Suomen funkein trumpetisti ja UMOn pitkäaikainen jäsen Tero Saarti kuuluu siihen harvalukuiseen puhaltajien joukkoon, joka saa jazzin todella elämään ja sykkimään ilman keinotekoista, teknistä suorittamista. Saartin trumpetti ja flyygelitorvi yksinkertaisesti groovaavat.

Saartin viimeaikaisia kokoonpanoja ovat UMO:n lisäksi olleet mm. Riku Niemi Orchestra, Jukka Perko Viisikko, Jussi Fredriksson Busy Turtles, Musni Beach, Antti Rissanen Jukebox Band, Sofia Finnilä ja Espoo Big Band. Tero on myös mukana funk-combo Eternal Erectionissa taiteilijanimellä T-Roy.

Julius Heikkilä (sähkökitara) (s. 1984)

Jazzpiireille Julius Heikkilä on tuttu esimerkiksi Edward Vesalan legendaarisen Sound and Fury -yhtyeen uuden inkarnaation kitaristina yhdessä Jimi Suménin kanssa. Sound & Fury on jäänyt historiaan eräänä aikansa tärkeimmistä ja yhtenä kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista jazzbändeistä. Sound & Furyn uusi versio perustettiin keväällä 2010 yhtyeen alkuperäisjäsenten Matti Riikosen, Jorma Tapion, Pepa Päivisen, Tane Kanniston ja Jimi Suménin toimesta. 1980-luvun yhtyeestä myös Sampo Lassila on mukana uudessa kokoonpanossa. Alkuperäisjäsenistöstä Iro Haarlan korvaajaksi tuli uuteen kokoonpanoon Julius Heikkilä. Uudessa kokoonpanossa ovat mukana myös Ilmari Heikinheimo ja Hannu Risku.

Markus Ketola (rummut) (s. 1968)

UMOon Ketola liittyi vuonna 1993 ja UMOn lisäksi hän on esiintynyt muunmuassa EBU Big Bandin, trumpetisti Tim Hagansin johtaman
Norrbotten Big Bandin sekä Bohuslån Big Bandin kanssa. Jazzin saralla hän on työskennellyt myös monien pienempien yhtyeiden parissa, joista osa
on ollut kokeilevia crossover-ryhmiä, kuten Free Okapi, joka sai vuoden 1999 Valopilkku-tunnustuksen, sekä Kerava Quartet, joka on esittänyt ja levyttänyt Eero Hämeenniemen teoksen jousikvartetille ja rummuille.

Vuonna 1998 Ketolan Tila Ensemblen ensilevy Tila valittiin Helsingin Sanomien Vuoden Jazzlevyksi; seuraavana vuonna se voitti Jazz-Emma-palkinnon. Hän on säveltänyt musiikkia niin UMOlle (Jatkumo) kuin Yleisradion ja European Broadcasting Unionin kansainvälisiin produktioihin, sekä yksittäisille solisteille. Viimeisin hänen sävellystöistään kuultiin Radion Sinfoniaorkesterin esittämänä tv-elokuvassa Puhdas päämäärä (YLE TV1/Draama 2005).

Tervetuloa paikalle!