Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Lähde mukaan mustikkaretkelle 12.8.!Kirjoitettu: 29.7.2011

Muun maan mustikka -marjanpoimintatapahtuma 12.8. klo 10-21
Kokoontuminen Tampereella,Väinö Linnan aukion sisäänkäynnillä klo 9.45, josta lähtö klo 10
Tapahtuma on ilmainen
kyselyt ja sitovat ilmoittautumiset 7.8. mennessä osoitteeseen:

info[at]muumaa.net

Tervetuloa!
HUOM! Varustauduthan marjanpoimintaan sopivalla tavalla.

Tule mukaan marjaretkelle Muun maan mustikka -marjanpoimintatapahtuman perjantaina 12.8. Tapahtuman aikana keräämme mustikoita, teemme katsauksen thaimaalaisten marjanpoimijoiden nykytilanteeseen Suomessa ja Thaimaassa sekä suunnittelemme poimimistamme marjoista valmistettavaa solidaarisuushilloa, jonka tuotolla tuemme kamppailua reilumman luonnonmarjatuotannon puolesta. Lopuksi nautimme iltaohjelmasta Arteles Creative Centerissä, jossa testaamme solidaarisuushillon reseptivaihtoehtoja maistajaisissa.

Lähdemme marjanpoimintatapahtumaan muulle maalle bussilla Tampereelta, Väinö Linnan aukion sisäänkäynniltä klo 10. Jos olet kiinnostunut osallistumaan matkaan, lähetä viestiä osoitteeseen info[at]muumaa.net. Matka on ilmainen.

Sitovat ilmoittautumiset 7.8. mennessä!

Julkaisemme lisätietoja tapahtumasta ohjelman varmistuttua osoitteessa secondforest.net.

TAPAHTUMAN TAUSTAA

Pohjoismaiseen metsään on globalisaation seurauksena kehittynyt uusi ilmiö. Suomeen ja Ruotsiin saapuu kesäisin tuhansia thaimaalaisia siirtotyöläisiä poimimaan metsämarjoja. Koska metsämarjanpoiminta on perustunut perinteisesti jokamiehenoikeuteen, ei ulkomaalaisten poimijoiden toimintaa ole tulkittu työksi, eikä poimijoita työntekijöiksi, vaan turisteiksi tai yksityisyrittäjiksi.

Marjanpoimintateollisuuden​ riistäessä thaimaalaisia työntekijöitä jokamiehenoikeuksiin liittyvän hämmennyksen turvin, käsitykset metsästä ja jokamiehenoikeuksista muuttuvat. Mitä asialle pitäisi tehdä? Mitä on tehtävissä? Muun maan mustikka -tapahtuma mahdollistaa nykyisen tilanteen ja tulevaisuuden pohtimisen käytäntöä ja teoriaa yhdistellen, luovasti elämyksellisessä ympäristössä.

Terveisin,
Hirvitalon Second Forest -ryhmä

MUUN MAAN MUSTIKKA -TAPAHTUMAN ALUSTAVA AIKATAULU

10.00 – 11.00 Bussimatka muulle maalle
11.00 – 11.30 Kahvi ja valmistautuminen marjanpoimintaan
11.30 – 13.00 mustikan poimintaa
13.00 – 13.30 Kahvihetki
13.30 – 15.00 Poimintaa
15.00 – 16.00 Päivällinen
16.00 – 16.30 Tauko
16.30 – 17.00 Arteles Creative Centerin esittelykierros
17.00 – 19.00 Keskustelu
19.00 – 20.00 Iltaohjelma Artelesissa
20.00 – 21.00 Bussimatka Tampereelle

Lisätietoa Arteles Creative Centeristä:
http://www.arteles.org/cre​ativecenter.html

—-IN ENGLISH—-
We will organize a blueberry picking event on Friday 12th of August. The aim of the event is to pick berries for a first product-run of Solidarity Jam which we will sell to support the struggle for a fair wild-berry business in Scandinavia. In the event we will also discuss the current situation of Thai berry pickers in Finland, and Thailand and about the future prospects of our Solidarity Jam concept. At the end of the day we will enjoy an evening program organized in the Arteles Creative Center.

We invite you to participate too in our event by joining a bus trip that will start from Tampere City (Finland), in front of Väinö Linna’s Square at 10am. The trip is free.

If you are interested in attending our event, send an email to info[at]muumaa.net

We will publish more detailed information regarding the forthcoming trip in secondforest.net website.

Everyone is Welcome!

Yours,
Hirvitalo’s Second Forest team