Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Lauantai 5.11.2011: Pyhäinpäivän juhlat ja tanssiaisetKirjoitettu: 2.11.2011

Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo klo 19-22
Hirvikatu 10
Tampere
http://www.hirvikatu10.net

Elävän tulen olohuone
Selininkatu 5
Tampere
http://elavatuli.blogspot.com/

Tervetuloa hienon hienoihin pyhäinpäivän juhliin ja tanssiaisiin, jotka perinteisesti myös kekrinä; sadonkorjuun, ilon, tanssin, leikin ja laulun juhlana tunnetaan. Iltamat toteutetaan yhteistyössä Elävän Tulen Yhteisön ja Hirvitalon kanssa. Juhlat alkavat kello 19 Hirvitalolla (Hirvikatu 10) ja jatkuvat Hirvitalon sulkeutuessa kymmeneltä Elävän Tulen Olohuoneella (Selininkatu 5) Tanssiaisilla ja diskolla. Punkhenkistä sielupoppia soittava trio Maida Vale esiintyy kello 20 Hirvitalolla. Tarjolla pientä purtavaa ja voit tuoda myös oman nyyttisi jaettavaksi. Iltama- ja juhlapukeutuminen sekä naamioituminenkin sallittua ja toivottavaa, mutta ei pakollista.

Tervetuloa juhlistamaan tätä mystistä monimerkityksellistä päivää, joka pakanallisten keskuudessa uutena vuotenakin tunnettu ja toisaalla marttyyrien ja pyhimysten läsnäoloa kunnioitettu!

Shortly in english:

Welcome to celebrate all Hallow´s day on 5 th of Nowember to Hirvitalo (Hirvikatu 10) starting at 7 pm. Festivity will continue at Elävän Tulen Olohuone (Selininkatu 5) around ten with dancing, when the Hirvitalo will be closed. Traditionally the day has been known also as a time of Kekri that was time of great celebrities of harvest, joy, singing and dancing. Among pagans it was known as a time of New Year, so it will be good day of wishes and divinations. Also they are saying it is good day to communicate with those, who have all ready left the life, in Christian tradition it has been respected a day of Saints and Martyrs. For all this there is a reason for happening.

In program there will be punk oriented soulful pop music trio Maida Vale performing at 8 pm at Hirvitalo. Some little food is served and you can also have something to bring with you in the spirit of harvesting. You are warmly welcome!