Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Hirvitaloon hyökättiin pippurisumuttein lauantaina 5.11.Kirjoitettu: 10.11.2011

Tiedote

Pispalan nykytaiteen keskukseen eli Hirvitalolle tehtiin myöhään lauantai-iltana 5.11. pippurisumuteisku noin kello 22.40. Silminnäkijöiden havaintojen mukaan Hirvitalon ympäristössä liikkui jo aiemmin kolme mustiin pukeutunutta noin 175-180 cm pitkää miespuolista henkilöä, jotka olivat peittäneet kasvonsa huivein ja hupuin. Ennen iskua kaksi heistä nähtiin myös kasvot paljaana. Toisella heistä oli tummat, toisella vaaleat hiukset. Silminnäkijöiden mukaan henkilöt näyttivät noin 20-vuotiailta ja olivat näköhavaintojen mukaan tulleet Pispalan portaita alas ennen iskua. Yksi iskun tekijöistä tuli Hirvitalon eteiseen ja sanomatta mitään kaasutti pippurisuihketta kahden paikalla olleen henkilön kasvoille ja talon sisätiloihin. Tämän jälkeen tekijät poistuivat paikalta ja heidän nähtiin juoksevan Tahmelan viertotietä Hyhkyn suuntaan.

Hirvitalolla oli pidetty aikaisemmin samana päivänä päihteettömät koko perheen juhlat, jotka olivat loppuneet kymmeneltä. Paikalla oli enää kolme ihmistä siivoamassa ja sulkemassa taloa. Kaksi paikalla olleista sai pahasti pippurisuihketta kasvoilleen ja kaikki kolme joutuivat hengittämään sumutetta. Hirvitaloa hallinnoiva Pispalan kulttuuriyhdistys ry ja uhrit ovat tehneet tapahtuneesta rikosilmoituksen.

Silminnäkijöitä tai asiasta mitään tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä viipymättä poliisiin, jotta tekijät saataisiin kiinni ja vastuuseen teostaan. Bussi numero 21 on kulkenut Tahmelan viertotietä pitkin mahdollisesti iskun tapahtuma-aikoihin. Kuskia tai kyydissä olleita pyydetään ilmoittamaan näköhavainnoista.

Hirvitalo on kaikille avoin yhteisö- ja tapahtumapaikka, jonka periaatteisiin kuuluu väkivallattomuus. Teko oli hyökkäys paitsi yksityisten ihmisten fyysistä koskemattomuutta myös arvojamme kohtaan. Hirvitalo jatkaa toimintaansa normaaliin tapaan.

-Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo