Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

T.E.H.D.A.S. ja Hirvitalo esittävät: ISSUE – Open Demonstration ForumKirjoitettu: 7.3.2012

***Keskiviikkona 21.3. klo 16 Tampereen Keskustorilla performanssikannanotto maahanmuuttopolitiikasta. Tervetuloa!

ISSUE 17.3. – 3.4.2012
Open Demonstration Forum

Tamperelainen Hirvitalo ja porilainen T.E.H.D.A.S. yhdistivät voimansa luodakseen Galleria Rajatilaan teoskokonaisuuden, jonka motiivina on kyntää ideologinen maaperä avoimeksi mielipiteen muodostuksen ja ilmaisun tilaksi. Visuaalinen konstruktio vahvistaa intentiota interventioiden toteutukseen. Installaatio tuo esille erilaisia mahdollisuuksia nähdä epäkohtia maailmassa; innoittaa yksilöitä tuomaan sananvapautta takaisin fyysiseen todellisuuteen luomalla tilan, jossa tarve ottaa kantaa pakottautuu eleiksi ja ajatuksiksi.

Mielenosoitus on kannanottamisen fyysisin muoto.
Aina mielipiteet eivät ole rationaalisia, loogisten johtopäätösten ilmaisua tai seurausta ideologioista, vaikka usein näin onkin. Jokainen mielipide kuitenkin on tärkeä ja sillä on oikeus tulla kuulluksi. Mielenosoittaminen on ennenkaikkea ihmisoikeus.

”The voice as an action, actions as action are the tools we imply to bring about awareness to issues. They can touch numerous dimensions to look into problematic areas which evolve in our surroundings, being and existence. Alongside numerous approaches, we use demonstration as one tool to bring those in to the open.”

Teos laajenee myös Galleriassa yleisön kanssa käytävän keskustelun pohjalta julkiseen kaupunkitilaan erilaisten interventioiden muodossa, jotka heijastuvat takaisin näyttelytilassa esitettävään videomateriaaliin.
Näyttelyaikana tapahtuva Open Demonstration Forum järjestää mielenosoituksia ihmisille tärkeiden asioiden puolesta. Haluatko tuoda asiasi julki? Jäikö jotain hampaankoloon? Haluamme tuoda esille juuri Sinua koskettavat epäkohdat! Aiheet voivat olla mitä vain. Voit jättää ehdotuksesi suoraan Rajatila-galleriaan osoitteeseen Hämeenpuisto 10, sähköpostilla osoitteeseen mooseissue@gmail.com tai tekstiviestinä numeroon 0417823725.

Suomalainen yhteiskunta kaipaa suorempaa kansalaiskeskustelua. Mielenosoitustyöryhmämme tärkeimpänä tavoitteena on luoda vuoropuhelulle ja osallistumiselle pohjautuvaa toimintaa, jossa tuhansia vuosia tunnetut demokratian perusperiaatteet pääsevät jälleen toimintaan. Taistelemme yleistä hyssyttelyä ja apatiaa vastaan mielenosoituksilla, jotka manifestoituvat osallistavan videodokumentoinnin kautta myös galleriatilassa.

Open Demonstation Forum on kokeellinen mielenosoitustyöpaja. Mielenosoitukset tapahtuvat kolmasti viikossa lähtien aina Galleria Rajatilalta lauantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 15. Tulevien demonstraatioiden aiheet ilmoitetaan mielenosoitusten yhteydessä, sekä sähköpostin ja foorumien välityksellä.

Avajaiset pe 16.3.12 klo 18.00 -Tervetuloa!

T.E.H.D.A.S. – www.tehdasry.fi
Hirvitalo – www.hirvikatu10.net

Galleria Rajatila
Hämeenpuisto 10
33210 TAMPERE
ma—pe 13–18, la—su 12–16