Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Jodie Baltazar & Sanna Konola: Open Craft Workshop 1. – 22.4.Kirjoitettu: 11.4.2012

OPEN CRAFT WORKSHOP 1. – 22.4.
(klo 14.00-19.00)
Avajaistapahtumat: 31.3. klo 18.00 & 7.4. klo 18.00

OPEN CRAFT WORKSHOP jatkaa yhteisöllisen ja osallistavan taiteen ja tekemisen ideaa Hirvitalolla huhtikuussa. Liity JODIE BALTAZARin (Puola/USA) ja SANNA KONOLAn (Suomi) seuraan kolmeksi viikoksi kokeilemaan osallistavia käsitöitä ja pääset kokeilemaan erilaisia käsityötekniikoita ja kankaan manipulointitapoja. Avoimessa työpajassa voit neuloa, virkata, ommella, kirjoa, tutkia esimerkiksi origamin, laskosten ja poimutusten mahdollisuuksia ja suunnitella ja tehdä vaatteita. Jodien kanssa voit luoda tekstiilitaidetta vanhoista ja löydetyistä materiaaleista kuten esimerkiksi kankaista, langoista, vanhoista vaatteista, metsän aarteista (tikut, sammal, sienet). Sannan kanssa pääset muun muassa tutkimaan osallistuvaa vaatesuunnittelua ja luomaan vaihtoehtoista vaatetusalan tulevaisuutta.

KANNIBAALITAIDOT – JODIE BALTAZAR
Näyttely ja yhteisöllisiä käsitöitä Jodie Baltazarin (Puola/USA) kanssa.

Avajaistapahtuma:
La 31.3. 18.00

Jodie Baltazar asettaa näytteille neulotun kannibaaliperheensä 31.3. – 10. 4. väliseksi ajaksi. Avajaistapahtumassa sinulla on mahdollisuus oppia neulomaan ja virkkaamaan jättimäisistä lankakeristä.

Tuo vanhoja lankoja ja vaatteita muokattavaksi (villaa ja puuvillaa jos mahdollista). Laitamme myös herkkuja itämään syötäväksi viikolla.

Open Craft -työpaja:
su-ti 1.4.-7.4. klo 14.00-19.00

OPEN CRAFT -TYÖPAJAN aikana voit tehdä oman tekstiilimonsterisi langoista, kuiduista ja muista luonnonmateriaaleista samalla kun opit neulomaan, virkkaamaan, ompelemaan, tekemään koukut ja puikot ja värjäämään kasveilla ja sienillä.

Käsityömarkkinat:
la 7.4. klo 14.00

Viikon työpaja kulminoituu Käsityömarkkinoihin lauantaina 7. 4. klo 14.00 alkaen. Näytteillä on tuotoksia viikon ajalta. Kaikki voiva myös tuoda itse tekemiään juttuja (mitä tahansa) vaihdettavaksi tai myytäväksi.

Puutarhurointia:
ma-ti 9.4.-10.4. TBD

9.-10. 4. tapahtuu yhteisöllistä puutarhurointia. Istutamme kevätpuutarhaa, etsiskelemme syötävää luonnosta ja jos sää sallii, puuhailemme ulkona permakulttuuri viljelyn parissa. Tarkempia tietoja tapahtumasta myöhemmin.

VAATE INTERVENTIO – SANNA KONOLA
Osallistavaa vaatesuunnittelua ja yhteisöllisiä käsitöitä Sanna Konolan (Suomi) kanssa

Avajaistapahtuma – Vaatteet vaihtoon:
La 7.4. 18.00-21.00

Sanna Konolan kaksi Vaate Intervention viikkoa aloitetaan Vaatteet vaihtoon -tapahtumalla.

Tuo vaatteitasi joita olet valmis vaihtamaan – ja valmistaudu väliintuloon. Etsivä löytää. (Vaatteita voi tuoda etukäteen Hirvitalolle lahjoituksena tai lauantaina tapahtumaan saapuessasi.)

Open Craft & Clothing -työpaja:
ti-su 10.-22.4. klo 14.00-19.00

Tule milloin tahansa kello 14.00-19.00 välillä kokeilemaan kankaiden ja vaatteiden manipulointitekniikoita ja tutkiskelemaan osallistuvan vaatetuksen prototyyppejä. Tule väliin, kokeile osallistuvaa suunnittelua tai taiteile merkityksiä vaatteisiin.

Ti 10.4 Origamia, laskoksia, poimutuksia
Ke 11.4 Kirjontaa
To 12.4 Kankaanpainantaa objekteilla
Pe 13.4 Ryijytekniikoita  ja solmeilua
La 14.4 OSALLISTUVAN SUUNNITTELUN työpaja
Su 15.4 Jaa Taitojasi –sunnuntai

Ti 17.4 Origamia, laskoksia, poimutuksia
Ke 18.4 Kirjontaa, ryijytekniikoita ja solmeilua
To 19.4 Kankaanpainantaa objekteilla
Pe 20.4 OSALLISTUVAN SUUNNITTELUN työpaja
La 21.4 Sustainable Styles and Statements
Su 22.4 =pohtii ja esittelee kokemuksia ja näkemyksiä kahden viikon ajalta

Osallistuvan suunnittelun työpajat:
ma 9.4. klo 14.00-18.00
la 14.4. klo 14.00-18.00
pe 20.4. klo 14.00-18.00

Työpajoissa kokeillaan osallistuvaa vaatesuunnittelua ja etsitään lähtökohtia kestävälle, osallistuvalle ja harkitsevalle muodille. Neljän tunnin sessiossa luodataan luurangot ulos kaapista, luodaan skenaarioita tulevaisuuden muodista ja kokeillaan muun muassa pikaprotojen tekoa.

Ilmoittautumista työpajoihin toivotaan tarjoilun järjestämisen helpottamiseksi, mutta voit halutessasi myös vain ilmestyä paikalle ilmoitettuna ajankohtana. (Ilmottaudu sähköpostitse: sunnaos (at) hotmail.com)

Sustainable Styles & Statements:
la-su 21.4.-22.4.

Sustainable Styles & Statements -viikonloppuna hengähdetään kahden viikon rupeaman päätteeksi. Projektin kahden viimeisen päivän aikana pohditaan, asetetaan näytteille ja tallennetaan kokemuksia ja näkemyksiä. Taiteile sanomasi sanoista, kuvista, langoista tai vaatteista. Tyylillä tai ilman. Pue ja jaa arvosi.

———————–

OPEN CRAFT WORKSHOP 1. – 22.4.
(14.00-19.00)

Opening Events: 31.3@18.00 & 7.4@18.00

OPEN CRAFT WORKSHOP continues the theme of communal art and play at Hirvitalo through April. Join JODIE BALTAZAR (Poland/USA) and SANNA KONOLA (Finland) for three weeks of collaborative crafting in which you can learn different craft techniques and ways of manipulating fabric. In open workshops you can knit, crochet, sew, embroider, try origami and pleating, design and make clothes. With Jodie you can create textile art out of old or found materials including fabric, yarn, old clothes and forest treasures (sticks, moss, fungus). With Sanna you can explore participatory clothing design and create scenarious on future fashions.

CRAFT OF THE CANNIBAL – JODIE BALTAZAR
Exhibition and Collaborative Crafting with Jodie Baltazar (Poland/USA)

Opening Event:
Sat March 31 18.00

Jodie Baltazar will be exhibiting her family of knitted cannibals from March 31 to April 10. At the OPENING EVENT you will have the chance to learn knit and crochet from gigantic balls of yarn.

Bring old yarn and clothes (wool and cotton, if possible) to be transformed. We will also be making delicious sprouts to eat during the week!

Open Craft Workshop:
Sun-Tue April 1-7 14.00-19.00

During the OPEN CRAFT WORKSHOP you can make your own textile monster, or parts thereof, out of yarn, fibers, and other natural materials while learning how to knit, crochet, sew, make hooks and needles, and dye with plants and fungus.

Craft Fair:
Sat April 7 14.00

The week’s workshop will culminate in a CRAFT FAIR on Saturday April 7 at 14.00. At the fair we will display whatever was made during the week. People can also bring their own homemade things (of any kind) to trade or sell.

Collaborative Garden Action:
Mon-Tue April 9-10 TBD

On April 9-10 there will also be some COLLABORATIVE GARDEN ACTION. We will be planning a spring garden, go foraging, and depending on the weather, do some outdoor organic / permaculture gardening activities. Check back later in the month for more details.

For additional information, contact Jodie Baltazar by email (jodie.baltazar (at) gmail.com).

APPAREL INTERVENTION
Participatory Clothing Design & Collaborative Crafting with Sanna Konola (Finland)

Sanna Konola will be staging an APPAREL INTERVENTION from April 7th to 22nd. During the two weeks she is exploring new action spaces for designers and users alike and methods and tools for creating participatory, meaningful ans sustainable clothing.

Opening Event – Clothes Swap:
Sat April 7 18.00-21.00

At the OPENING EVENT on April 7th you can Swap Clothes if you willing to expose the skeletons from your closet.

Open Craft & Clothing Workshops:
Tue-Sun April 10-22 14.00-19.00

During the OPEN CRAFT & CLOTHING WORKSHOPS you can explore different ways of manipulating fabric and clothes. Try origami, pleating, gatherings, embroidery, printing and more. Each day there will be a spesific technique we are concentrating on. Pop in any time of the day. If you have your own materials or tools you would like to work with, please bring them along.

Tue 10.4 Origami, pleats, gatherings

Wed 11.4 Embroidery, nalbinding

Thu 12.4 Printing with stuff as stencils

Fri 13.4 Rug technique, macramé

Sat 14.4 PARTICIPATORY DESIGN workshop

Sun 15.4 Share your skills -Sunday

 

Tue 17.4 Origami, pleats, gatherings

Wed 18.4 Embroidery, rug technique, macramé

Thu 19.4 Printing with stuff as stencils

Fri 20.4 PARTICIPATORY DESIGN workshop

Sat 21.4 Sustainable Styles and Statements

Sun 22.4 =recording and exhibiting experiences from the two weeks

Participatory Design Workshops:
Mon April 9 14.00-18.00, Sat April 14 14.00-18.00, Fri April 20 14.00-18.00

PARTICIPATORY DESIGN WORKSHOPS on Easter Monday the 9th, Saturday 14th and Friday 20th explore participatory clothing design and search starting points for sustainable, participatory and reflective fashion. From these workshops Sanna is collecting material for her Master´s Thesis where she is researching methods and tools for engaging users in a participatory clothing design process. Everyone is creative. Everyone can tell stories and make stuff. Take your stand on these claims and join the action on one of the three days. Create scenarious on futures of fashion and try quick and dirty prototyping.

Sign up for workshops is requested for snack purposes, but you can also just show up at the requested time. Sign up via e-mail and let me know on which of the three days you are attending: sunnaos (at) hotmail.com

Sustainable Styles & Statements:
Sat-Sun April 21-22

Sustainable Styles & Statements is the last weekend of Apparel Intervention. It is time to consider and to make conclusions. The results of two weeks of experiences and visions are exhibited. Use words, images, yarn and clothes to express your message.

For additional information, contact Sanna Konola by email (sunnaos (at) hotmail.com).