Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

TERVETULOA KULTTUURIEN KAHVILAAN 24.3!Kirjoitettu: 19.3.2012

KULTUURIEN KAHVILA

Tervetuloa kohtaamaan uutta ja vanhaa, tuttua ja vierasta!

Lauantaina 24.3.2012. klo 10-14 ja klo 14-22

 

Kulttuurien kahvila -tapahtuman lähtökohta on luoda kohtaamispaikka eri kulttuureista tuleville ja niistä kiinnostuneille ihmisille. Tapahtumassa kahvila nähdään ennen kaikkea tilana, joka tarjoaa mahdollisuuden kulttuurienväliseen vuorovaikutukseen. Samalla halutaan korostaa, että myös suomalaisuus on monikulttuurista. Kulttuurien kahvila -tapahtuma rakentuu vapaaehtoisvoimin tee-se-itse -periaatteella.


Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa talvella 2011, jolloin vierailijoita oli kuuden päivän aikana monta sataa, ja tapahtuma keräsi paljon positiivista palautetta. Nyt järjestettävässä tapahtumassa tarjolla on eri kulttuureihin liittyvää ohjelmaa, kuten musiikkiesitykset suomalaisilta, kurdilaisilta ja romanialaisilta yhtyeiltä, intialaista joogakulttuuria, dj-esitys senegalilaisesta popmusiikista ja musiikkivideoista sekä Mika Kaurismäen Mama Africa -dokumenttielokuva.

Tapahtumaa varten Hirvitalon sisätiloihin sisustetaan tunnelmallinen kahvila, ja tarjolla on iranilaista ja senegalilaista ruokaa sekä kahvia ja teetä. Tarkempi ohjelma jäljessä.

 

 

Tapahtumapaikat:

 

Pispalan nykytaiteen keskus

Hirvikatu 10

 

Pispalan kirjastotalo

Tahmelankatu 14

 

Elävän tulen olohuoneen tilat

Selininkatu 5

 

http://kulttuurienkahvila.net/

 

OHJELMA:

 

Jooga-aamiainen Klo 10-14

Elävän tulen olohuoneen tilat

Selininkatu 5 (Tahmelan K-kaupan talo)

 

10-12 Joogatunti ja keskustelu

Joogan opetuksen esittely ja ohjausta joogan mudras-, pranayam- ja rentoutumistekniikoihin. Lopuksi keskustelua Joogan merkityksestä intialaisessa kulttuurissa. Vapaaehtoinen maksu.

 

12-14 Chai-aamiainen


Chai -teen valmistusta yhdessä Suvan ohjaamana; kevyt aamiainen teellä ja hedelmillä. Vapaaehtoinen maksu.

 

Koillisintian vuoristoalueilla syntynyt Suva on harrastanut joogaa lapsesta asti. Osana Kulttuurien kahvilan ohjelmaa päästään tutustumaan Suvan joogaopetukseen normaalia joogatuntia kevyemmän kokonaisuuden kautta. Lopuksi keskustelua joogan merkityksestä intialaisessa kulttuurissa. Opetuksen jälkeen mahdollisuus osallistua Suvan ohjaamaan chai-teen valmistukseen ja hedelmä-aamiaiselle. Kielenä englanti.

 

Kulttuurien kahvila klo 14-22

Pispalan nykytaiteen keskus (Hirvikatu 10, www.hirvikatu10.net)

Pispalan kirjastotalo (Tahmelankatu 14)

 

Tarjolla kahvia ja teetä sekä iranilaista ja senegalilaista ruokaa

 

Klo 15 Tuonen lehto

Ensimmäisenä ohjelmassa on suomalaista tanssimusiikkia. Tuonen lehto soittaa vanhoja suomalaisia iskusävelmiä tarttuvalla otteella. Kusti Vuorinen: haitari, Konsta Eskelinen: viulu, Otto Eskelinen: bassoklarinetti ja altosaksofoni.

 

Klo 16 Formatia Roxyr

Romanimuusikoista koostuva yhtye on kiertänyt Suomen kaupungeissa katusoittamassa ja herättänyt huomiota taidokkaalla musisoinnilla. Yhtye esiintyy sään salliessa pihalla, jonne kahvila on laajennettu.

 

Klo 17.30 Elokuvanäytös: Mama Africa

Mika Kaurismäen dokumenttielokuva poikkeuksellisen lahjakkaasta ja karismaattisesta eteläafrikkalaisesta muusikosta Miriam Makebasta (1932-2008). Ikonin aseman eläessään saavuttanut laulaja ja ihmisoikeustaistelija kiersi maailmaa vastustaen rasismia ja köyhyyttä ja puolustaen tasa-arvoa sekä rauhaa. Pispalan kirjastotalolla, Tahmelankatu 14.

 

Klo 19 Sämai ba (Tuulahduksen tanssi)

Perinteisen kurdimusiikin yhtye esiintyy kolmihenkisellä kokoonpanolla. Tampreella asuvien muusikko Rezgar Fatahin ja laulaja Fardin Abbasin lisäksi kokoonpanoa täydentää yhtyeen viulisti Ako Laki Helsingistä. Mukana on perinteisiä kurdisoittimia, kuten suuri Däff -rumpu.

 

Klo 20 Disco Sénégalaise

Tampereella asuva Birama tuo kuultavaksi senegalilaista popmusiikkia ja senegalilaisia musiikkivideoita. Musiikkityyleihin kuuluu mm. M’balax -musiikki. Birama valmistaa myös kahvilassa tarjottavaa senegalilaista Mafé -ruokaa.

 

Pispalan nykytaiteen keskus, Hirvikatu 10, Tampere

www.hirvikatu10.net

Tapahtumapaikat sijaitsevat 1-2 minuutin kävelymatkan päässä toisistaan.

 

******************

CAFE OF CULTURES

 

Happening in Pispala 24.3.

in the Week Against Racism 2012

 

Yoga-breakfast
Selininkatu 5 (Tahmela K-market building)

10–12 Yoga lesson and discussion 

Yoga teaching demonstration and guidance to yoga mudras, pranayam and relaxation techniques. At the end a discussion about Yoga in the Indian culture. Voluntary fee.

12–14 Chai Breakfast
Preparing Chai tea in the guidance of Suva, a light breakfast of tea and fruits. Voluntary fee.


Suva is from North East India and has practised yoga since his childhood. In the morning program of the Café of Cultures you can take part in a light yoga exercise, participate in a conversation on yoga in the Indian culture and enjoy a light breakfast of chai-tea and fruits. A voluntary fee. This program is held in English.


Café of Cultures


Contemporary Center of Art Pispala and Pispala Library, from 14.00 to 22.00

The café serves coffee and tea as well as Iranian and Senegalese cuisine.

15.00 Tuonen lehto

The day’s program starts with old Finnish popular music and catchy rhythms to dance to. Kusti Vuorinen: accordion, Konsta Eskelinen: violin, Otto Eskelinen: bass clarinet and alto saxophone.

 

16–17.30 Formatia Roxyr
This group of Romani musicians has toured in Finland playing in the streets of different cities. The band has attracted the attention of passers-by with their skillful performance and cheerful attitude. If the weather permits, the ensemble will perform outside.

 

17.30–19.00 Film screening: Mama Africa
Mika Kaurismäki’s documentary about the exceptionally talented and charismatic South African singer Miriam Makeba (1932–2008) that gained an iconic status during her lifetime as a singer and human rights defender, travelling around the world and opposing racism and poverty and defending equality and peace.
The film screening takes place in the Pispala Library, Tahmelankatu 14.

 

19.00 Sämai Ba
Traditional Kurdish music with violin and traditional instruments. The trio is formed by musicians Rezgar Fatahi, Ako Laki and the singer Fardin Abbasi.

20-21 Disco Sénégalaise
Birama brings with him Senegalese pop music and music videos that represent different music genres, like M’balax music. He will also prepare a traditional Senegalese plate, mafé.

 

-Free Entrance-

Contemporary Center of Art Pispala, Hirvikatu 10, Tahmela www.hirvikatu10.net

The locations of the happenings are a few minutes walk from each other.