Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Muusikoiden sokkotreffit Kahvila Hertassa torstaina 7.6. klo 19Kirjoitettu: 22.5.2012

Muusikoiden sokkotreffit -konsertti
torstaina 7.6. klo 19
Kahvila Hertta
Näsilinnankatu 22, Tampere

Muusikoiden sokkotreffit -tapahtuman idea on koota samaan paikkaan joukko maamme eturivin pop/jazzmuusikoita vapaan improvisaation pariin. Kokoonpanojen erikoisuuteen ja harvinaisuuteen kiinnitetään erityishuomiota. Nämä asiat siitä syystä, että olisi mahdollista kuulla hyvin yllättävää ja erikoista musiikkia. Kyseessä ei ole jamit, vaan kokeilu tuottaa uutta musiikkia poikkeavien kokoonpanojen avulla.

Esiintymään tulevat:

Teemu Viinikainen (kitara)
Mikko Iivanainen (kitara)
Suva (lyömäsoittimet)

“Teemu Viinikainen kuuluu maailman 20 parhaan jazzkitaristin joukkoon” toteaa kansainvälisesti arvostettu professori, kirjailija ja kriitikko Stuart Nicholson.

Suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettu virtuoosi on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden riveissä. Mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanot ovat tehneet Viinikaisen tunnetuksi jazzyleisön keskuudessa ja niiden riveissä hän on hiljalleen noussut maailmanluokan kitaristiksi. Tästä osoituksena mainittakoon yhteistyö merkittävien ulkomaisten artistien kuten Joe Lovanon, Tim Hagansin ja Randy Breckerin kanssa.

Gustav Lundgren feat. Teemu Viinikainen: I Owe You (Youtube)
Teemu Viinikainen Trio: Lehtonen’s Waltz (Youtube)

Mikko Iivanainen on Nordic Trinityn perustajajäsen ja soittanut lisäksi mm. Free Control, Kurkirku ja Johanna Iivanainen Duo -yhtyeissä. Hän on esiintynyt ja levyttänyt mm. Anders Bergcrantzin, Ulf Krokforsin, Iro Haarlan, Severi Pyysalon, Raoul Björkenheimin, Tom Nekljudovin kanssa. Iivanainen oli mukana Johanna Iivanaisen samannimisellä levyllä, joka oli Jazz-Emma ehdokkaana vuonna 2004. Hän oli mukana myös Loco Motifen Penguin Beguine -levyllä, joka palkittiin Jazz-Emmalla vuoden parhaana jazzlevynä vuonna 2005. Mikko on lisäksi esiintynyt Marokossa ja Itävallassa osana kansainvälistä yhtyettä Tales.

Nordic Trinity: Lullaby for Lost Souls (Youtube)

Taiteilija-lyömäsoittaja Suvaa kiinnostaa improvisaatio, eksperimentaatio ja eri tyylilajien tutkiminen. Lyömäsoittimensa Suva veistää itse. Soitossaan hän yhdistelee itämaista rytmiikkaa länsimaiseen perinteeseen. Hän on esiintynyt monissa konserteissa Black Motor -yhtyeen kanssa. Tällä hetkellä hän toimii Waves and Ridges yhtyeessä yhdessä jazzrumpali ja huilisti Simo Laihosen kanssa.

Muusikoiden sokkotreffit järjestettiin ensimmäisen kerran 12.8.2011 Kahvila Hertassa. Tapahtumassa esiintyivät tuolloin Sonny Heinilä, Tero Saarti, Julius Heikkilä ja Markus Ketola.

Tapahtuman järjestää Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo

Liput 8 euroa

Musicians on a blind date concert
on Thursday 7th of June 7 PM
Kahvila Hertta
Näsilinnankatu 22, Tampere

The idea of Musicians on a blind date event is to bring together in one place some of our country’s leading pop / jazz musicians for free improvisation. Speciality and rarity of line-ups are of special attention in order to hear some very surprising music. Musicians on a blind date is not a jam session, but an experiment to experiment with different line-ups.

The line-up:

Teemu Viinikainen (gtr)
Mikko Iivanainen (gtr)
Suva (perc)

“Teemu Viinikainen is one of the top 20 jazz guitarists in the world”, says internationally renowned professor, author and critic, Stuart Nicholson.

As a supreme instrumentalist and soulful interpreter, the well-known virtuoso from Helsinki has, over the years, played in a number of top groups. Among others, the ensembles of Jukka Perko, Eero Koivistoinen and Jukkis Uotila have assisted in Viinikainen becoming well known by jazz audiences. Within their ranks, he has risen to become a world-class guitarist. This is evidenced by his cooperation with such major overseas artists as Joe Lovano, Tim Hagans and Randy Brecker.

Gustav Lundgren feat. Teemu Viinikainen: I Owe You (Youtube)
Teemu Viinikainen Trio: Lehtonen’s Waltz (Youtube)

Mikko Iivanainen is the founding member of Nordic Trinity and has also played with Free Control, Kurkirku and Johanna Iivanainen Duo. He has performed and recorded with for example Anders Bergcrantz, Ulf Krokfors, Iro Haarla, Severi Pyysalo, Raoul Björkenheim and Tom Nekljudov. He plays in Johanna Iivanainen‘s self titled CD, which was nominated for the Emma Award as one of the best Finnish jazz recordings in 2004. Mikko’s talents can also be heard on Loco Motife’s Penguin Beguine. Their CD received the Emma Award for the Best Finnish Jazz Recording in 2005. Mikko has performed in Marocco and in Austria with an international group called Tales.

Nordic Trinity: Lullaby for Lost Souls (Youtube)

Coming from visual background Suva sculpts his own drums. His interests are in improvisation and experimentation. He is exploring music of different genres. He combines the eastern style of rhythm with western tradition. He has been performing in various concerts in collaboration with Black Motor. At present he has an independent duo band Waves and Ridges along with the jazz drummer and flute player Simo Laihonen.

Musicians on a blind date was first organized in 12th of August 2011 in Kahvila Hertta. The line-up was then Sonny Heinilä, Tero Saarti, Julius Heikkilä and Markus Ketola.

The event is organized by Center of Contemporary Art Pispala

Entrance fee 8 euros