Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Muusikoiden sokkotreffit – vapaan improvisaation ilta Vastavirralla torstaina 23.8.Kirjoitettu: 23.5.2012

Muusikoiden sokkotreffit – vapaan improvisaation ilta
torstaina 23.8. klo 22 alkaen
Vastavirta-klubi
Pispalan valtatie 39, Tampere

Muusikoiden sokkotreffit -tapahtuman idea on koota samaan paikkaan joukko maamme eturivin pop/jazzmuusikoita vapaan improvisaation pariin. Kokoonpanojen erikoisuuteen ja harvinaisuuteen kiinnitetään erityishuomiota. Nämä asiat siitä syystä, että olisi mahdollista kuulla hyvin yllättävää ja erikoista musiikkia. Kyseessä ei ole jamit, vaan kokeilu tuottaa uutta musiikkia poikkeavien kokoonpanojen avulla.

Esiintymään tulevat:

Mikko Innanen (saksofoni)
Manuel Dunkel (saksofoni)
Tuomas Paukku (sähkökitara)
Simo Laihonen (rummut, huilut)

Mikko Innanen (1978) on suomalainen saksofonisti ja säveltäjä. Viimeisen noin kymmenen vuoden aikana Innanen on saavuttanut aseman yhtenä innovatiivisimmista saksofonisteista ja säveltäjistä Suomessa ja Pohjoismaissa jazz- ja improvisoidun musiikin alueella. Vuonna 2000 Innanen voitti parhaan solistin palkinnon Getxon kansainvälisessä jazzkilpailussa Espanjassa. Vuonna 2001 Innanen voitti ensimmäisen palkinnon Jukka Perkon saksofonikilpailussa. Vuonna 2008 hän voitti Yrjöpalkinnon vuoden jazzmuusikkona. Vuonna 2009 Innanen sai Taiteen keskustoimikunnan kolmivuotisen apurahan taiteelliseen työhön. Innanen oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi. Innanen on esiintynyt liiderinä noin 20 äänitteellä ja ollut tämän lisäksi 15 muulla äänitteellä mukana muusikkona.

Innasen lukuisista yhtyeistä mainittakoon PLOP (Innanen, Ville Herrala ja Joonas Riippa), Gourmet (Innanen, Ilmari Pohjola, Veli Kujala, Esa Onttonen, Petri Keskitalo ja Mika Kallio), Innkvisitio, Kalle Kalima & K-18 (Kalima, Innanen, Teppo Hauta-aho ja Veli Kujala) ja The Chile-Finland Connexion (mukana Nicolás Vera, Sebastian Gonzalez, André Sumelius)..

Innanen on esiintynyt ja / tai äänittänyt useiden muiden tunnettujen taiteilijoiden kanssa kuten trumpetistit Anders Bergcrantz, Ted Curson, Ingrid Jensen ja Verneri Pohjola, saksofonistit Juhani Aaltonen ja John Tchicai, pianistit Aki Rissanen, Sylvie Courvoisier, Iro Haarla ja Georgos Kontrafouris, vibrafonisti Severi Pyysalo, kitaristit Takayuki Kato, Ryan Blotnick, Hans Olding, John Ehlis ja Raoul Björkenheim, rumpalit Billy Cobham, Andrew Cyrille ja Klaus Suonsaari. Yhtyeistä mainittakoon Iro Haarla-Ulf Krokfors Loco Motife, Teddy Rok 7 (liiderinä Teppo Mäkynen), Ibrahim Electric (Niclas Knudsen, Jeppe Tuxen, Stefan Pasborg), Odessa 5 (liiderinä Stefan Pasborg), Zanussi 5 ja Zanussi 13 (liiderinä per Zanussi), Karl Bergerin Stone Workshop Orchestra, Itchy (Jakob Dinesen, Jeppe Skovbakke ja Rune Kielsgaard), Triade (Cedric Piromalli, Sebastian Boisseau ja Nicolas Larmignat), Mr. Fonebone (Antti Rissanen, Kari Ikonen, Tuure Koski ja Mika Kallio), Nuijamiehet (Kalle Kalima, Lasse Lindgren ja Mika Kallio), UMO Jazz Orchestra ja Espoo Big Band.

“Volcanic Finnish reedist” DOWN BEAT

Mikko Innanen Trio w. Joe Fonda & Lou Grassi at The Stone, New York City
Mikko Innanen & Innkvisitio at the TD Vancouver International Jazz Festival 2010

Manuel Dunkel (1971) on vakiinnuttanut itsensä yhtenä vahvimmista äänistä Suomen jazzskenessä. Dunkelin soitto on rikasta, melodisesti vahvaa ja sille ominaista voimakas swing. Dunkel on palkittu Pekka Pöyry-saksofonipalkinnolla vuonna 1996 ja hänet äänestettiin vuosina 1999-2001 Jazzrytmit-lehdessä vuoden parhaaksi saksofonistiksi. Hän on ollut vuodesta 1994 hän on ollut jäsenenä UMO jazzorkesterissa (johtava ammattimainen big band Suomessa).

2000-luvun alussa Dunkel toimi intensiivisesti Jukka Perko & Hurmio orkesterissa, joka äänitti menestyksekkään albumin Blue Note -levymerkillä ja kiersi Kaukoidässä (Australia, Kiina, Singapore, Etelä-Korea ja Thaimaa). Vuosina 1998-2005 hän kiersi useita kertoja Keski-Euroopassa (Saksa, Hollanti, Belgia, Sveitsi) Platypus Ensemble –yhtyeen kanssa. 2001 hän kiersi Suomessa ja Ruotsissa pohjoismaisen Tonic –yhtyeen kanssa, jossa Dunkelin lisäksi soittivat norjalainen kosketinsoittaja Christian Wallumrød ja ruotsalainen trumpetisti Anders Bergcrantz. Dunkel alkoi johtaa omaa kvartettiaan vuonna 1996. Vuodesta 1998 hän on julkaissut liiderinä neljä kvartetti-albumia, joissa on pääasiallisesti hänen sävellyksiä.

Dunkel on esiintynyt solistina Suomessa ja ulkomailla, esimerkiksi viikon pituisella keikalla japanilaisen trion kanssa Tokiossa 2004 ja konsertti sveitsiläisen kitaristin Harald Haerterin kanssa Suomessa vuonna 2005. Vuonna 2000 hän soitti solistina Viron Dream Big Band –orkesterissa.

Dunkel on esiintynyt kansainvälisesti merkittävien jazzmuusikoiden kanssa, joista mainittakoon Paul Jackson, Rick Margitza, Erik Truffaz ja Kenny Wheeler.

Manuel Dunkel Quartet feat. Rick Margitza – Natives Part 1
Manuel Dunkel Quartet feat. Rick Margitza – Contemplation

Tuomas Paukku (1984) on monipuolinen muusikko ja säveltäjä joka on valmistunut keväällä 2012 Tukholman Kungliga Musikhögskolanin jazzosastolta. Jyväskyläläislähtöisen kitaristin tämän hetkein tärkein kokoonpano on suomalais-ruotsalainen Tuomas Paukku Quintet, joka pitää majaansa Tukholmassa. Paukun muita yhtyeitä ovat mm. Tuomas Paukku Quartet ja Chank Groove. Kitaristi toimii myös aktiivisena freelance-muusikkona ja soittokumppaneina vuosien varrella ovat olleet mm. Marian Petrescu, Severi Pyysalo, Tuomo Dahlblom, Kristian Brink ja Jorma Kalevi Louhivuori.

Tuomas Paukku Quintet – Abyss
Tuomas Paukku Quintet – Globetrotter

Simo Laihonen (1982) toimii muusikkona yhtyeissä sekä tanssijoiden sekä teatteri/performanssitaiteilijoiden kanssa. Hän on myös tehnyt konserttijärjestäjän työtä Fly-Rite Festival klubin puitteissa.

Laihosen aktiivisia yhtyeitä ovat: Black Motor, Black Motor Duo (Sami Sippola & Simo Laihonen), Jorma Tapio & Kaski (Jorma Tapio, Tero Siitonen, Simo Laihonen), Dxxxa D. & The Boys (Dxxxa D., Janne Hast, Juppo Paavola, Simo Laihonen), Dxxxa & Nukkehallitus, Talata T (Tane Kannisto, Hideyuki Shima, Simo Laihonen), Grillin’ Willie & The Vegetarians (Ville Pirinen & co.), Waves & Ridges (Suvadeep Das & Simo Laihonen), Sami Pekkola-Simo Laihonen duo, Petri Nieminen Ensemble (Petri Nieminen, Arto Piispanen, Ville Rauhala, Anu Komsi, Simo Laihonen), Peloton (Pentti Luomakangas, Eero Savela, Tapani Varis, Hannu Risku, Simo Laihonen), Rasa Lila (Jouni Joronen, Sami Sippola, Simo Laihonen), Kusti Vuorinen-Simo Laihonen Duo.

Simo Laihonen on tehnyt yhteistyötä mm. seuraavien muusikoiden kanssa: Verneri Pohjola, Jukka Orma, Raoul Björkenheim, Uffe Krokfors, Jone Takamäki, Iro Haarla, Peter Brötzmann, Jack Wright, Virginia Genta, Teppo Hauta-Aho, Mike Koskinen, PK Keränen, Harri Sjöström, Gianni Mimmo, Pasi Mäkelä ja Jussi Saivo.

Black Motor (Myspace)
Black Motor (Reverbnation)
Jorma Tapio & Kaski
Rasa Lila
Fly-Rite Festival

Videoita löytyy YouTubesta

Liput 6/5 euroa

Musicians on a blind date – an evening of free improvisation
on Thursday 23rd of August 10 PM
Vastavirta Club
Pispalan valtatie 39, Tampere

The idea of Musicians on a blind date event is to bring together in one place some of our country’s leading pop / jazz musicians for free improvisation. Speciality and rarity of line-ups are of special attention in order to hear some very surprising music. Musicians on a blind date is not a jam session, but an experiment with different line-ups.

The line-up:

Mikko Innanen (saxophone)
Manuel Dunkel (saxophone)
Tuomas Paukku (electric guitar)
Simo Laihonen (drums, flutes)

Mikko Innanen (1978) is a Finnish saxophonist and composer.  In the last ten or so years, Innanen has established his position as one of the most innovative saxophonists and composers on the Finnish and the Nordic scene for jazz and improvised music. In 2000 he won the best soloist prize at the International Competition for Jazz Groups in Getxo, Spain and in 2001 he was awarded the first prize at the first Jukka Perko Saxophone Contest in Huittinen, Finland. In November 2008, he received the Finnish Jazz Federation’s annual Yrjö Award as the Finnish jazz musician of the year. Arts Council of Finland awarded him a three-year grant for artistic work in 2009. He was nominated for the Nordic Council’s Music Prize in 2011. To date, he has published ca. 20 recordings as a leader or co-leader and 15 as a sideman.

Innanen is known for his participation as a leader, co-leader, featured soloist and/or composer in numerous groups, such as Mikko Innanen & Innkvisitio,  PLOP (with Ville Herrala and Joonas Riippa) and Gourmet (with Ilmari Pohjola, Veli Kujala, Esa Onttonen, Petri Keskitalo and Mika Kallio). In addition, he is currently active with Kalle Kalima & K-18 (with Kalima, Teppo Hauta-aho and Veli Kujala) and The Chile-Finlandia Connexion (with Nicolás Vera, Sebastian Gonzalez, André Sumelius).

Innanen has also performed and/or recorded with a number of other well-known artists such as trumpeters Anders Bergcrantz, Ted Curson, Ingrid Jensen, Verneri Pohjola, saxophonists Juhani Aaltonen, John Tchicai, pianists Aki Rissanen, Sylvie Courvoisier, Iro Haarla and Georgos Kontrafouris, vibraphonist Severi Pyysalo, guitarists Takayuki Kato, Ryan Blotnick, Hans Olding, John Ehlis and Raoul Björkenheim, drummers Billy Cobham, Andrew Cyrille, Klaus Suonsaari as well as various groups such as Iro Haarla-Ulf Krokfors Loco Motife, Teddy Rok 7 (led by Teppo Mäkynen), Ibrahim Electric (Niclas Knudsen, Jeppe Tuxen, Stefan Pasborg), Odessa 5 (led by Stefan Pasborg), Zanussi 5 and Zanussi 13 (led by Per Zanussi), Karl Berger’s Stone Workshop Orchestra, Itchy (Jakob Dinesen, Jeppe Skovbakke and Rune Kielsgaard), Triade (Cedric Piromalli, Sebastian Boisseau and Nicolas Larmignat), Mr Fonebone (with Antti Rissanen, Kari Ikonen, Tuure Koski and Mika Kallio), Nuijamiehet (with Kalle Kalima, Lasse Lindgren and Mika Kallio),  UMO Jazz Orchestra and Espoo Big Band.

“Volcanic Finnish reedist” DOWN BEAT

Mikko Innanen Trio w. Joe Fonda & Lou Grassi at The Stone, New York City
Mikko Innanen & Innkvisitio at the TD Vancouver International Jazz Festival 2010

Manuel Dunkel (1971) has established himself as one of the strongest voices in Finnish jazz scene. Dunkel´s playing is characterized by rich saxophone sound, melodically strong lines and intense swing. Dunkel`s skills and intense playing were soon noted by public and critics, and as a result he received the Pekka Pöyry- saxophone award 1996 and was voted as” The Best Tenor Saxophonist ” in Jazz Rytmit- magazine 1999-2001. Since 1994 he has been a member of the UMO Jazz Orchestra (the leading professional big band in Finland).

In the early 2000`s Dunkel played  intensively with Jukka Perko & Hurmio Orchestra – a  Finnish band which recorded successful CD for the Blue-Note and toured Far-East (Australia, China, Singapore, South-Korea and Thailand). 1998-2005 he toured several times  in Mid-Europe (Germany, Netherlands, Belgium, Switzerland) with Finnish band Platypus Ensemble. 2001 he toured Finland and Sweden with his his scandinavian band TONIC, featuring Norwegian keyboardist Christian Wallumrød and  Swedish trumpeter Anders Bergcrantz. Dunkel started to lead his quartet in 1996. Since 1998 he has released four quartet- albums as a leader, containing mainly his original compositions.

Dunkel has performed as a featured soloist both in Finland and abroad such as a week long gig with a Japanese trio in Tokyo 2004 and a concert with Swiss guitarist Harald Haerter`s group in Finland 2005. 2000 he played as a soloist with the Estonian Dream Big Band.

Dunkel has performed with internationally renowed jazz musicians such as Paul Jackson, Rick Margitza, Erik Truffaz and Kenny Wheeler.

Manuel Dunkel Quartet feat. Rick Margitza – Natives Part 1
Manuel Dunkel Quartet feat. Rick Margitza – Contemplation

Tuomas Paukku (1984) is a versatile musician and composer who graduated from Stockholm Kungliga Musikhögskolan in Spring 2012. Originating from Jyväskylä Paukku’s most important band currently is Tuomas Paukku Quintet, which keeps home in Stockholm. His other bands include for example Tuomas Paukku Quartet and Chank Groove. The guitarist is also an active freelance musician and he has played over the years for example with Marian Petrescu, Severi Pyysalo, Tuomo Dahlblom, Kristian Brink and Jorma Kalevi Louhivuori.

Tuomas Paukku Quintet – Abyss
Tuomas Paukku Quintet – Globetrotter

Simo Laihonen (1982) works as a musician in bands as well as with dancers, theatre and performance artists. He has also done organizing work with Fly-Rite Festival.

Simo Laihonen’s active bands are: Black Motor, Black Motor Duo (Sami Sippola & Simo Laihonen), Jorma Tapio & Kaski (Jorma Tapio, Tero Siitonen, Simo Laihonen), Dxxxa D. & The Boys (Dxxxa D., Janne Hast, Juppo Paavola, Simo Laihonen), Dxxxa & Nukkehallitus, Talata T (Tane Kannisto, Hideyuki Shima, Simo Laihonen), Grillin’ Willie & The Vegetarians (Ville Pirinen & co.), Waves & Ridges (Suvadeep Das & Simo Laihonen), Sami Pekkola-Simo Laihonen duo, Petri Nieminen Ensemble (Petri Nieminen, Arto Piispanen, Ville Rauhala, Anu Komsi, Simo Laihonen), Peloton (Pentti Luomakangas, Eero Savela, Tapani Varis, Hannu Risku, Simo Laihonen), Rasa Lila (Jouni Joronen, Sami Sippola, Simo Laihonen), Kusti Vuorinen-Simo Laihonen Duo.

Laihonen has collaborated with for example the following musicians: Verneri Pohjola, Jukka Orma, Raoul Björkenheim, Uffe Krokfors, Jone Takamäki, Iro Haarla, Peter Brötzmann, Jack Wright, Virginia Genta, Teppo Hauta-Aho, Mike Koskinen, PK Keränen, Harri Sjöström, Gianni Mimmo, Pasi Mäkelä and Jussi Saivo.

Black Motor (Myspace)
Black Motor (Reverbnation)
Jorma Tapio & Kaski
Rasa Lila
Fly-Rite Festival

Check out Youtube for videos

Entrance fee 6/5 euros