Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Arjen huoneet 10.11. – 2.12.Kirjoitettu: 28.10.2012

TAMPERELAISET ARJEN HUONEET
PISPALAN NYKYTAITEEN KESKUS HIRVITALOSSA 10.11. – 2.12.2012

ARJEN HUONEET on kuuden nykyvalokuvataiteilijan muodostama yhteisöllinen ja sosiaalinen valokuvataideprojekti, joka valottaa tamperelaista ajankuvaa ja esittää tässä ajassa olevia ilmiöitä. Projekti kuuluu myös Valokuvakeskus Nykyajan 30v. juhlanäyttelyohjelmaan ja oli Pirkanmaan 5. triennaalin satelliittiprojekti. Ryhmän jäsenet ovat Juha Allan Ekholm, Eijaa Heikkinen, Auli Heinävä, Maikki Kantola, Mirja Paljakka, ja Hans Viebrock.

Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo kokoaa erillään pitkin kesää kaupunkitilassa esillä olleet näyttelyt samojen seinien sisään ensimmäisen kerran.

VALOKUVIA ARJEN REUNOILTA – MIKÄ ON ”ARJEN HUONEET”

Kuinka määritellä jotakin mitä elämme joka päivä, jolla ei ole varsinaista muotoa tai määriteltävissä olevia tunnusmerkkejä, mutta jonka kaikki kuitenkin tunnemme – vai tunnemmeko? ARJEN HUONEIDEN valokuvaajat tekevät kuvissaan näkyväksi tamperelaisen arjen reuna-alueita muodostaen polkuja arjen kulttuuriin.

ARJEN HUONEET on näkynyt kesän mittaan Tampereen kaupunkitilassa sekä Galleria Huoltamolla, Galleria Koppelossa, Tampereen kaupungintalon galleriassa ja Työväenmuseo Werstaassa. Mukana on taiteilijoita Tampereelta, Ylöjärveltä, Kangasalta ja Turusta. Kuutta jäsentä yhdistävänä tekijänä on valokuvataiteen lisäksi vahva kuvataidepohja eri visuaalisten taiteiden alueilta sekä kiinnostus arkisiin asioihin ja ilmiöihin.

ARJEN HUONEET on jatkuvasti uusia näyttelykokonaisuuksia luova projekti, joka hahmottaa teemaa uusin installaatioin ja osin myös uusin kuvin. Esityksiä nähdään Tampereen lähiympäristössä ja kaupunkitiloissa vuonna 2013 teemalla ARJEN HUONEET – KESÄSIRKUS. Projektia on tukenut mm. Pirkanmaan taidetoimikunta, TAMK sekä Valokuvakeskus Nykyaika.

Näyttely avataan 10.11. klo 18 ja se on esillä 2.12.2012 saakka.

Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo on avoinna yleisölle ti-su klo 14-19

Lisätietoja: GSM 041-47 07 107 / Juha Allan Ekholm
GSM 040-75 69 796 / Irma Puttonen/ Valokuvakeskus Nykyaika

http://www.facebook.com/pages/Arjen-huoneet/287863367946344

arjenhuoneet.weebly.com