Main menu:


Ajankohtaista

Uutisarkisto

Katso myös

Näyttelyhaku 2020 on päättynytPispalan nykytaiteen keskus Hirvitalon näyttelyhaku on päättynyt! 

Suuri kiitos osallistuneille. Kiinnostavia näyttelyhakemuksia tuli tänä vuonna niin paljon ettei läheskään kaikille hienoille töille löytynyt tilaa kalenterista. Näyttelyehdotuksia tuli  kuvataiteen, musiikin, esittävien taiteiden saralta. Lisäksi saatiin ehdotuksia työpajoista ja tapahtumista.

Näyttelyvuoden teema vuonna 2020 on Viikonloppua odotellessa- Kutsuhuuto elävän taiteen puolesta. Otsikko kuvastaa jotakin lähitulevaisuudessa tapahtuvaa, aikaa jolloin ehkäpä juhlitaan tai levätään, ollaan yksin tai yhdessä, rakastutaan tai erotaan. Toisaalta teema kommentoi ympärillämme ja ympäristössämme tapahtuvia suuria muutoksia. Se kysyy onko ihmiskunta sittenkään valmis muuhun kuin seuraaviin bileisiin tai lomapäivään? Viikonloppu tulee, oletko valmis?  Teema hakee rohkeita avauksia, kannustaen taiteilijoita käymään myös yhteiskunnallista keskustelua, taiteellisen ilmaisuvoiman sumeaa logiikkaa, ajattelun vapautta sekä huumoria unohtamatta.

Kuvataiteen näyttelyt ovat kestoltaan noin neljä viikkoa ja sijoittuvat rakennuksen kolmeen eri näyttelytilaan (alakerrassa yksi huone, yläkerrassa kaksi huonetta) sekä Hirvitalon piha-alueelle. Myös Hirvitalon veistospuisto pihassa saa lisää teoksia.

Kaikki ehdotukset ovat arvokkaita omaleimaisen ja itsetehdyn kulttuuritoiminnan takaamiseksi tulevaisuudessakin. Hakiessanne uudestaan näyttelyaikaa Hirvitalolta suosittelemme esittelemään juuri näiden näyttelytilojen osuutta kokonaisuudessa.

 Vuoden 2021 Teema julkistetaan loppuvuodesta. Liitä hakemukseesi 2021:

-Teosteksti / tapahtuman tms. kuvaus

-Tekniset tiedot / materiaalit

-2-5 teoskuvaa (kuvatateilijat) / tapahtumien järjestäjiltä ja muusikoilta linkki nettisivuille

-cv (kuvataiteilijat)

Hakemukset  30.1. 202 1 mennessä osoitteeseen:

hirvitalo.archive@gmail.com

Tai postitse:

Pispalan Nykytaiteen keskus Hirvitalo/Näyttelyhakemus

Hirvikatu 10 33240 Tampere