Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Risto Kajo ja Pispalan Väki


Näyttelyssä esillä olevaan Pispalan väkeen pääsi mukaan olemalla Hirvitalon sketchclubilla tai Pispalassa sijaitsevassa ateljeeasunnossani mallina. Mallin kodin tarkkaa sijaintia ei tarkastettu.

Täällä ei olla turhan tarkkoja maantieteellisistä rajoista: Pispalan nykytaiteen keskuskin sijaitsee Tahmelassa.

Tänne kuulumiseen ei vaadita, että syntyy musa käressä, vaan Pispalan alue elää, muuttuu ajan mukana ja hengittää. Väki liikkuu ympäri Suomea sisään ja ulos. Monet täällä eivät enää tunne sanontaa, miten Pispalan lapset syntyvät musa, eli kivi, kädessään tai taskussaan. Hyvä niin, että lapsilla on nykyisin muutakin kulttuuria ja tekemistä, kuin kivittää kaikkia ja kaikkea.

Tärkeä asia, joka on saanut minut tuntemaan oloni kotoisaksi Pispalassa on se, että Vastavirta clubin Yläkertapubiin on lupa ottaa oma koira mukaan. Monesta niistä on tullut minulle kaveri. Siksi koiramuotokuvat on tärkeä osa näyttelyäni.

Näyttelyn teokset on tehty värikynillä ja guassilla värilliselle paperille, koska olen parissa kymmenessä vuodessa tuottanut niin maanisen paljon, ettei muunlaisille teoksille tahdo löytyä enää säilytystilaa. Teokset ovat myynnissä ja teen mielelläni tilausmuotokuvia ihmisistä ja eläimistä. Joko livemallista tai valokuvista. Minulta löytyy studiotason valokuvauskalusto ja yleisimpien perinteisten maalaustekniikoiden osaaminen.

https://www.instagram.com/ristokajo/