Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Anonymous Artists 2009 taiteilijaryhmän näyttely Hirvitalolla 11.-30.10.


ANONYMOUS ARTIST 2009

1.jpg

(Lisää kuvia sivun alareunassa.)

Anonymous Artist on ryhmä taiteilijoita jotka eivät esiinny omalla nimellään. Nimettömyys on katutaiteen ominaisuus, osoitus vaatimattomuudesta, tekijäegon tarpeettomuudesta. Jäsenet vaihtelevat, ryhmä on pitänyt näyttelyn Vastavirassa vuonna 2006. Taiteilijoihin otetaan yhteyttä yhdyshenkilön kautta.

-Näyttelyyn tulee neljän taitelijan töitä. Sekä paikanpäällä tehdyt työt.

17.10 järjestetään workshop jossa osa töistä tehdään.

– Näyttely koostuu piirustuksista/maalauksista joiden toteutustapana on stensicil- tekniikka, tarra, spraymaalit, maalitussit ja muu kierrätys materiaali.

Miksi tällainen näyttely tehdään?

Näyttely esittelee katukulttuuria näkökulmasta josta yleisö sitä harvoin näkee. Katukulttuurin perimmäinen idea on se ettei sen tekemiseen tarvita koulutusta, vaan kuka tahansa on mukana tekemässä kulttuuria, musiikkia ja maalauksia. Katukulttuurin sisällä on omat koulukuntansa ja ”säännöt” kulkevat suullisena tietona. Populaarimedia näyttää tästä vain murto osan ja rikollisen puolen. Graffiteja ja katutaide kulttuuria suoranaisesti mustamaalataan julkisessa keskustelussa. Näyttely esittelee katukulttuurin laillisia muotoja sketsejä, kirjoituksia ja maalauksia. Katukulttuuri on yksityistä, vain murto-osa siitä on esillä seinillä, sillanpielissä jne. sprayllä tai maalitussilla kirjoitettuna julkisessa tilassa. Suurin osa tästä kadunmiesten ja naisten taiteesta on heidän kotonaan. Katumaalaukset ovat omakustanteisia ja omaehtoisesti tehtyjä. Katukulttuurin sisällä vallitseva merkkikieli, tavat kommunikoida ympäristönsä kanssa, katutaiteiden muodot vaihtelevat ja tyylit ovat tekijän mukaisia. Tämänlainen prosessi tuottaa alakulttuuria korkeakulttuurien rinnalle ja se vaikuttaa myös ihmisten elämäntapoihin sekä elämänasenteisiin. Näin ollen voidaan puhua katukulttuurin olevan myös kulttuuripolitiikkaa.

Anonymous Artists 2009 artist groups exhibition in Hirvitalo from 11th of October til 30th of October. Street art workshop  on 17th of October.
Opening at 10th of october 6p.m.

manair_web.jpg2.jpg3.jpg4.jpg7.jpg5.jpg