Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Talonvaltaustoimintapäivien mielenosoitus perjantaina 16.4.Kirjoitettu: 15.4.2010

Tamperelaiseen talonvaltaustoimintaan keskittyvällä tresquat-sivustolla on julkaistu kutsu mielenosoitukseen, joka koskettaa myös Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitaloa. Tapahtuman järjestäjät kehoittavat tiedotteessaan osoittamaan solidaarisuutta kaikille yhteisprojekteille, jotka kamppailevat Tampereen kaupungin hampaissa.

Talonvaltaustoimintapäivien mielenosoitus Tampereella 16.4.
Kokoontuminen klo 14:30 Pyynikintorilla!

Tampereen kaupunginvaltuusto lanseerasi viime vuoden elokuussa Tampere virtaa -kaupunkistrategian. Strategiassa määritelty Tampereen visio vuodelle 2020 on olla ”sujuvan elämän suuri kaupunki” ja ”vastuullisesti kehityksen kärjessä”. Tähän liittyy olennaisesti myös kaupungin suunnitelma viidestä ”kylätalosta” eri puolille Tamperetta. Kaupungin esityksen mukaan ”Kylätaloissa alueen asukkaat voisivat kokoontua omaehtoiseen toimintaan tai osallistua erilaisiin järjestettyihin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.” – Kuulostaa, jos ei muuta, niin ainakin hyvää tarkoittavalta.

Jos edellä mainittuja korulauseita vertaa siihen, mitä Tampereella oikeasti tapahtuu, saa kaupungin toimista pikemminkin skitsofreenisen vaikutelman. Vähän aikaa sitten kaupunki ilmoitti katkaisevansa kaiken tuen Pispalan kumppanuusverkostolle. Käytännössä tämä tarkoittaa haittaa Rajaportin saunalle, Pispalan kirjastolle, Hirvitalolle sekä Kurpitsatalolle – kaikki loistoesimerkkejä kaupunkilaisten itseorganisoitumisesta. Päättäjät puhuvat julkisuudessa yhteisöllisen toiminnan ja omaehtoisuuden tärkeydestä ja samalla lyövät kapuloita kaikkien niiden projektien rattaisiin, jotka nämä kriteerit todellisuudessa täyttävät.

Tilalle kaupunki sitten tarjoaa kylätaloja – hampaattomia ja laimeita versioita siitä, mikä voisi olla kaupunkilaisista itsestään lähtevää ja ainutlaatuista. Pahinta mitä voimme tehdä on uskoa päättäjien hyväntahtoisuuteen ja perustaa toimintamme heidän ehdoilleen. Kylätalohanketta ei ole perustettu tarjoamaan meille toimitiloja. Se on perustettu, jotta toimintamme saataisiin päättäjien vallan piiriin.
Kuten Tampere virtaa -esitteessä todetaan kaupunkistrategiasta: ”Se on johtamisen väline, joka sisältää kaupunginvaltuuston tekemät tulevaisuutta koskevat linjaukset.” Kylätaloja suunnitteleva- ja kaupunkilaisten omia projekteja vainoava kaupunki ovat vain saman kolikon kaksi eri puolta.

Tule mukaan osoittamaan mieltä Tampereen kaupungin tilapolitiikkaa vastaan! Tule mukaan näyttämään solidaarisuutesi kaikille yhteisprojekteille, jotka kamppailevat Tampereen kaupungin hampaissa! Toimimme osana maanlaajuisia valtaustoimintapäiviä ja näytämme yhdessä, etteivät kaupungin kontrolloimat kylätalot ole Tampereen omaehtoisen ja yhteisöllisen toiminnan ainoa tulevaisuus !

Lisätietoa:
http://tresquat.net/article.php/20100412104943441