Main menu:


Ajankohtaista

Katso myös

Performanssipiknik 8.8.2020Kirjoitettu: 12.7.2020

Performanssipiknik 8.8.2020. Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalolla.

On aika nauttia piknik-eväät performanssitaiteen muodossa! 
Kulttuuripumppu ry kattaa performanssitarjottimen Hirvitalon pihamaalle 8.8.2020. klo 17.00.-21.30. väliselle ajalle.

Kankaanpään taidekoululaisten luotsaama Kulttuuripumppu ry on erikoistunut performanssi- ja poikkitaiteellisten tapahtumien järjestämiseen. Taiteilija- ja tuottajaryhmä Pumppu on toiminut muuntuvalla kokoonpanolla jo vuodesta 2012. Vuonna 2018 Pumppu rekisteröitiin viralliseksi yhdistykseksi. Tapahtumia ja tempauksia on järjestetty vuosien mittaan aktiivisesti eritoten Satakunnan alueella. Hirvitalolla performanssipiknik järjestettiin ensimmäistä ja edellistä kertaa kesällä 2018.

Illan esiintyjät on haastettu pohtimaan, että minkälaisen evään he piknikillä nauttivat, saati yleisölleen tarjoavat. Tiedossa on hyvin omaleimainen, pirteä piknikelämys. Näemme kattavan kirjon persoonallisia esitystaiteen tekijöitä. Ilta huipentuu rytmikkääseen Smurfreality kokemukseen, jolloin voi halutessaan pistää jalalla koreasti.

Esiintyjät: Noora Alho, Viljami Nissi, Rosalia Silfer, Milla Tervakangas, Panu Tyhtilä, Iina Vartia, Smurfreality

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Toivotamme kaiken kirjavan yleisön lämpimästi tervetulleeksi!

Esiintyjät:

Viljami Nissi on Helsingissä asuva neonaivistinen kuvataiteilija, jonka autofiktiiviset ja tekstipohjaiset teokset ammentuvat taiteilijan historiasta, ajatuksista ja kuvitelmista, jotka teoksissa värittyvät kyseenalaisilla metaforilla todellisuuden ja fiktion välimaastossa poukkoileviksi tapahtumaketjuiksi. Taiteessa toistuvia teemoja ovat fanaattisuus, maskuliinisuus ja herkkyys, performanssit kuitenkin ovat jumittuneet käsittelemään häpeää.

Panu Tyhtilä on Helsinkiläinen performanssitaiteilija, jonka esitykset toteutuvat aina varsin erilaisina niiden aiheesta ja sisäisestä problematiikasta riippuen. Usein on kyse moraalisesta riitistä, jossa fyysisen toiminnan prosessi tai ritualistinen käyttäytyminen sovittaa yhteen ristiriidat minuuden ja objektien, ilmiasun ja identiteetin, arkaaisen hyvän ja pahan välillä. 

PANU TYHTILÄ, Finland: The controlled performances of Panu Tyhtilä, whose background is in the visual arts and cinema, tend to be dramatic moral rites, in which the process of physical action or ritualistic behaviour combines contradictions such as subject and object, representation and identity, conceiling and revealing, and the archaic problem of good and evil.

AroMilla (Milla Tervakangas) on luonnokas, väkevän monimediaisesti esiintyvä taiteilija, joka luovii runollisesti kohti (Millaista?) elämää. AroMillan mysteeris-sävytteinen esitystaide kumpuaa intuitiivisista, luonnonläheisistä tutkimusmatkoista, jotka ovat lähinnä elämäntapa, kutsumus ja katsomus.

Rosalia Silfer 
Rosalia Silfer on Kankaanpään taidekoulusta juuri valmistunut kuvataiteilija, jonka taiteellinen tuotanto liikkuu pääosin kuvanveiston, sekatekniikan ja maalaustaiteen alalla. Viime aikoina hän on alkanut myös toteuttamaan kaaosmaagisia ritualistisia performansseja osana taiteellista työskentelyään.
Rituaalit syntyvät intuition johdattelemana vuorovaikutuksessa hänen fyysisiin teoksiinsa.

Iina Vartia 
On aika juhlan. Haluan toivottaa teidät oikein tervetulleiksi. Haluan toivottaa teidät tervetulleiksi matkalle halki huvin, halki ajan ja halki illan. Tervetuloa! Aakittuan!

Käsittelen aikaa ja sen tajua. Kääntelen ja muovailen. Tallennan ja tutkailen. Milloin oli nyt?

Noora Alho tarkastelee suhteitaan ja suhtautumistaan hyönteisiin ja muihin elämänmuotoihin tavoittelemalla samaistumista ja harjoittamalla empatiaa kutakin kohtaan. Ilmentyy pääosin videon ja (veistos)installaatioiden muodossa. Käsittelee lajien oikeuksia, ympäristöasioita ja autenttisuutta. Esitykset liukuvat leikkisyyden ja totisuuden välillä.

SMURFREALITY (Heikki Korkala ja Arttu Isotalo) on vuonna 2019 perustettu audiovisuaalinen duo. Inspiraatio ammennetaan smurffimaailman menosta ja vanhoilta kaseteilta. Making Smurf fantasy into Smurf reality!